Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:41 | 03/06/2019

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι φωτογραφίες των Αλβανών κρατουμένων, οι οποίοι δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από το Μεταγωγών, «πιάνοντας» στον ύπνο τους αστυνομικούς.

Ο ένας από τους καταζητούμενους Αλβανούς είχε σκοτώσει το 2012 στην Καισαριανή ένα νεαρό στην είσοδο της πολυκατοικίας του, την ώρα που ο κακοποιός προσπαθούσε να του κλέψει το αυτοκίνητο.

[custom:google-ads]

Ο δεύτερος καταζητούμενος συμμετείχε στην ομάδα των κακοποιών που είχε εισβάλει στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή στα νότια προάστια πριν από έξι μήνες αρπάζοντας χρήματα και ρολόγια αξίας, ενώ ο τρίτος καταζητούμενος συμμετείχε στη μεγάλη συμπλοκή του ψυχιατρείου του Κορυδαλλού που είχε ως αποτέλεσμα ένας κρατούμενος να χάσει τη ζωή του.

Το χρονικό της απόδρασης

Με μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση, αρχικά κατάφεραν να δραπετεύσουν τέσσερις κρατούμενοι, όλοι Αλβανοί, ενώ μέχρι αυτή την ώρα αναζητούνται τρία άτομα, καθώς ένα εντοπίστηκε και συνελήφθη. 

Η κινηματογραφική απόδραση έγινε στις τρεις τα ξημερώματα, όταν ένας από τους κακοποιούς έπεσε στο δάπεδο του κρατητηρίου και άρχισε να φωνάζει ότι είναι άρρωστος. Όταν οι δυο αστυνομικοί μπήκαν μέσα για να δουν το συμβαίνει, τότε οι υπόλοιποι κρατούμενοι τούς απείλησαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και βγήκαν γρήγορα από το χώρο, κλειδώνοντας μέσα στους αστυνομικούς. 

Αμέσως μετά κατέβηκαν στο υπόγειο όπου ήταν μια αστυνομικός μέσα σε περιπολικό. Της άρπαξαν το κινητό, το όπλο και το περιπολικό και κατευθύνθηκαν στην πύλη όπου επίσης απείλησαν τον αστυνομικό, του οποίου άρπαξαν επίσης το όπλο και τα κινητά του τηλέφωνα. Το περιπολικό βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει έρευνες στην περιοχή.

Οι Αλβανοί, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήταν στη φυλακή του Κορυδαλλού, ενώ πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν σε άλλους κρατούμενους. Είχαν συλληφθεί και είχαν περάσει αυτόφωρο για την επίθεση και τώρα βρίσκονταν στο μεταγωγών για να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές. 

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis