Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:24 | 19/03/2018

Μία γυναίκα έχασε την ζωή της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της UBER χωρίς οδηγό.

Αν και πολλά ατυχήματα έχουν σημειωθεί στα οποία εμπλέκονται οχήματα χωρίς οδηγό, το συγκεκριμένο πιθανότατα να είναι το πρώτο θανατηφόρο.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα στην πόλη της Τέμπε, το βράδυ της Κυριακής με την τοπική αστυνομία να λέει ότι το αυτοκίνητο ήταν σε κατάσταση "αυτόματης οδήγησης" με οδηγό ασφαλείας στο τιμόνι, όταν χτύπησε την 49χρονη γυναίκα η οποία διέσχιζε τον δρόμο.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την Uber, η εταιρεία είχε σταματήσει τις δοκιμές στα αυτόνομα οχήματά της στην Τέμπε, το Σαν Φραντσίσκο, το Πίτσμπουργκ και το Τορόντο, τις τέσσερις βορειοαμερικανικές πόλεις όπου τέσταρε την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η επικεφαλής της Uber Dara Khorowsahi δήλωσε πως πρόκειται για "εξαιρετικά θλιβερά νέα":

"Σκεφτόμαστε την οικογένεια του θύματος καθώς εργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να καταλάβουμε τι συνέβη", έγραψε σε tweet της.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, η 49χρονη Elaine Herzberg δεν είχε χρησιμοποιήσει την διάβαση πεζών. Μετά το ατύχημα, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών των ΗΠΑ, Anthonny Foxx, είπε αποκάλεσε το δυστύχημα "αφύπνηση για όλη την βιομηχανία των αυτόνομων οχημάτων και για την κυβέρνηση, ώστε να βάλουν την ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα".

Η Uber άρχισε τις δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στο Πίτσμπουργκ το 2016. Ο θάνατος έρχεται έναν χρόνο αφού η εταιρεία διέκοψε τις δοκιμές μετά από ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το ντεραπάρισμα ενός SUV στην Αριζόνα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε και πάλι αργότερα.

 

Με πληροφορίες από: BBC, Telegraph Φωτογραφία:ABC-15.com via AP

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis