Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:16 | 02/10/2015

Αυτοκίνητο του Βασίλη Παλαιοκώστα φαίνεται να βρέθηκε στη γιάφκα των ληστών της... τρομοκρατίας, στη Λ. Μαραθώνος 284 στον Μαραθώνα.

Πρόκειται για ένα μαύρο JEEP CHEROKEE, που είχε κλαπεί από την περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης στις 17 Οκτωβρίου 2007.

Αυτό το όχημα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να ήταν στην ίδια «φουρνιά» τριών κλεμμένων οχημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά και σε ληστείες. Ένα από αυτά κατέληξε στον Νίκο Μαζιώτη, με το οποίο θα επιχειρούσε αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Πετρακάκος ήρθε σε επαφή με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Σπύρο Δραβίλα μέσα στις φυλακές. Φέρεται να είχε συμμετοχή σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην περιοχή της Επανομής, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, σε ληστεία τράπεζας στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης (Ιούλιο 2006) και σε μία ακόμη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, το Μάιο του 2008.

 

 

 

 

 

 

 

Στην απόπειρα ληστείας της χρηματαποστολής στην Επανομή, ο Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του είχαν χρησιμοποιήσει ένα Hyundai Santa Fe. Διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από τον Γιώργο Πετρακάκο, μαζί με ένα μπλε Renault Scenic, τη νύχτα της 31ης Αυγούστου 2007 από σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» (Απρίλιος 2010) το συγκεκριμένο Renault είχε βρεθεί στην κατοχή των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Εντοπίστηκε στις 26 Απριλίου 2010 καμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή.

 

 

 

 

 

 

Ένα κλειστό φορτηγάκι, μάρκας MITSUBISHI , χρώματος γκρι, που είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη στις 3 Δεκεμβρίου 2013, το οποίο βρέθηκε και αυτό στο σπίτι-αποθήκη του Μαραθώνα, μοιάζει με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για την διαφυγή των Γιώργου Πετρακάκου, Σπύρου Χριστοδούλου, Σπύρου Δραβίλα, Γρηγόρη Τσιρώνη και του καταζητούμενου «ληστή με τα μαύρα», μετά από αποτυχημένη ληστεία τράπεζας στην Σαρωνίδα στις 8 Αυγούστου 2014.

Οι δράστες είχαν αρπάξει 3.300 ευρώ και έφυγαν πριν ανοίξουν το ΑΤΜ νομίζοντας ότι είχε πατηθεί το κουμπί του συναγερμού και πήραν για λίγο όμηρο τον διευθυντή της τράπεζας. Αρχικά είχαν διαφύγει με ένα Μερσεντές, που είχε κλαπεί 10 χρόνια πριν από τον Ν. Κόσμο και είχε θεαθεί σε ληστεία τράπεζας στη Ν. Σμύρνη, το οποίο έκαψαν πίσω από εκκλησία της περιοχής.  

 

 

 

Γιώργος Πετρακάκος

 

 

 Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν ότι το σπίτι-αποθήκη στον Μαραθώνα ήταν το «επιχειρησιακό κέντρο» των ληστών της... τρομοκρατίας στην Αττική, μαζί με ένα ακόμη που είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Ν. Μάκρη. Είναι εντυπωσιακή η διαπίστωση πως την τελευταία 8ετία έχουν εντοπιστεί περίπου 30 οικήματα που σχετίζονται με συνεργαζόμενους ποινικούς και τρομοκράτες, εννέα από τα οποία το τελευταίο πεντάμηνο, σχεδόν 50 οχήματα, χωρίς ακόμη και σήμερα να έχει προκύψει ισχυρό στοιχείο που να τους συνδέει με ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών και του Επαναστατικό Αγώνα παρότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής τους. Η ανάγκη διαρκούς τροφοδότησης του «επαναστατικού ταμείου» για την ενοικίαση πολλών οικημάτων, αγορές οχημάτων, οπλισμού και χρηματοδότησης τρομοκρατικών ενεργειών, αναδεικνύεται από το στοιχείο πως η σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατών έχει διαπράξει 23 ληστρικές επιδρομές με λεία που φθάνει τα 10.000.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

Το σπίτι στον Μαραθώνα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς πριν από τρεις μήνες, μέσω ευρημάτων από τα σπίτια σε Ν. Αγχίαλο και Άνω Λεχώνια, και είχε τεθεί σε φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση χωρίς κανένας ύποπτος να προσεγγίσει σε αυτό. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν έξι αυτοκίνητα, ένα κλειστό φορτηγάκι, δύο μοτοσυκλέτες, δύο πιστόλια, δύο καλάσνικοφ, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών, ένα υποπολυβόλο MP -5, μία χειροβομβίδα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο εμπορίου. Και αυτά τα όπλα ήταν «καθαρά», δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

 

 

 

 

 

 

Τα αρμόδια στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αναζητούν τουλάχιστον τρία ακόμη κρησφύγετα-οπλοστάσια των «ληστών του Διστόμου», εκτιμώντας πως σε κάποιο από αυτά θα προκύψουν τρομοκρατικά στοιχεία.

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα φωτογραφίες του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του Μαρίας Θεοφίλουκαι του 27χρονου Θεμιστοκλή Ασημακόπουλου, ενοικιαστή του αγροκτήματος στον Μώλο Φθιώτιδας. Δημοσιοποιήθηκαν επίσης, τέσσερις φωτογραφίες του Γιώργου Πετρακάκου, από τις τρεις πλαστές ταυτότητες που είχε στην κατοχή του και στο δίπλωμα οδήγησης. Παράλληλα δόθηκαν φωτογραφίες των ευρημάτων στην αποθήκη του Μαραθώνα και νέες από τον Μώλο Φθιώτιδας.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis