Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:30 | 07/06/2019

Οι αυτοκτονίες δύο βετεράνων αστυνομικών, ενός διευθυντή και ενός επιθεωρητή ανθρωποκτονιών, μέσα σε 24 ώρες, έχει αφήσει άφωνη την Αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Οι αυτοκτονίες αυτές ώθησαν τον επίτροπο της Αστυνομίας να απευθυνθεί στους αστυνομικούς και να τους ζητήσει να μη διστάζουν να ζητάνε βοήθεια εάν αισθάνονται αποκαρδιωμένοι.

[custom:google-ads]

Ο ένας ήταν βετεράνος υποδιευθυντής και βρέθηκε νεκρός στο αστυνομικό του όχημα στην γειτονιά που δούλευε. Ο άλλος, ήταν βετεράνος ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών και ανακαλύφτηκε ώρες μετά που πέθανε στα ελώδη εδάφη του νοτιότερου Μπρούκλιν.

Και οι δύο αυτοκτόνησαν, γεγονός που έκανε τους ανώτερους αξιωματικούς να απευθύνουν εκκλήσεις στα 36.000 μέλη της Αστυνομίας να ζητούν βοήθεια.
«Στους αστυνομικούς σήμερα θέλω να ξέρετε ότι η βοήθεια είναι διαθέσιμη σε σας», ανέφερε ο επίτροπος Τζέιμς Ο’Νιλ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Η βοήθεια είναι εδώ, δεν είστε ποτέ μόνοι».

Την Τετάρτη ανακαλύφθηκε το πτώμα του 62χρονου Στίβεν Σιλκς (Chief Steven J. Silks), κοντά στο στάδιο του Φόρεστ Χιλις και στο Αστυνομικό Τμήμα που εργαζόταν. Αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα.

Σοκαρισμένο το αστυνομικό σώμα από την αυτοκτονία, πάσχιζε να βρει τον αγνιούμενο 58χρονο ντετέκτιβ Τζόζεφ Καλαμπρέζε (Joseph Calabrese), όταν το αυτοκίνητό του βρέθηκε άδειο κοντά σε μία παραλία δίπλα στο Belt Parkway.

Ξεκίνησε μία μαζική έρευνα από αέρος, θαλάσσης και με 100 αστυνομικούς στη στεριά πριν ανακαλυφθεί το πτώμα του, το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στην Παραλία Plumb.

Οι αυτοκτονίες έφεραν στο προσκήνιο ένα πραγματικό και μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, αλλά όλης της χώρας. Οι δυσκολίες της αστυνομικής εργασίας και η εγγύτητα με ένα θανατηφόρο όπλο συχνά επιφέρουν τραγικό αποτέλεσμα – σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι σημειώθηκαν 159 θάνατοι.

Την τελευταία δεκαετία 48 αστυνομικοί της Νέας Υόρκης αυτοκτόνησαν. Τέσσερις πέρυσι και τρεις μέχρι τώρα το 2019.

www.ekirikas.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis