Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 26/11/2016

Για πολλούς που μεγάλωσαν στα 60s,  70s και 80s, ο David Hamilton που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Παρίσι την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, είναι ένας γνήσιος εκφραστής του σοφτ ερωτισμού της εποχής. 

Τότε που οι ξανθές, ανήλικες Λολίτες με τα μπλε μάτια και τα στεφάνια από λουλούδια ήταν απλώς η εκδοχή του Hamilton για τον «χαμένο παράδεισο» που έδειχνε η δουλειά του.

Το λεπτό αλλά διακριτό όριο μεταξύ τέχνης και παιδικής πορνογραφίας δεν εμπόδισε πάντως μεγάλα περιοδικά, όπως το Elle, να φιλοξενήσουν δουλειά του Βρεταννού καλλιτέχνη ο οποίος δεν πήρε ποτέ μαθήματα φωτογραφίας και ξεκίνησε να εξασκεί την τέχνη του μετά τα 33.

Παρόλο που η δουλειά του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, η ερώτηση που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ακολουθεί (είναι αυτό τέχνη ή πορνογραφία;) δεν απαντήθηκε σε όλους ούτε όταν φωτογραφίες του βρέθηκαν στην κατοχή ενός διακινητή παιδικής πορνογραφίας.

Τον περασμένο μήνα τέσσερις γυναίκες που είχαν ποζάρει για αυτόν ως μοντέλα τον κατηγόρησαν ότι τις βίασε όταν ήταν ανήλικες. Μία από αυτές, ραδιοφωνική παραγωγός σήμερα, σχολίασε ότι η είδηση του θανάτου του δεν θα σβήσει όλες τις νύχτες που έχασε τον ύπνο της- σύμφωνα με την ίδια, ο βιασμός έλαβε χώρα όταν το θύμα ήταν μόλις δεκατριών ετών.

Μετά το 2000, η δουλειά του ξαναήρθε στην επιφάνεια, ενώ ο Hamilton είχε επίσης σκηνοθετήσει 5 ερωτικές ταινίες.

Γνωστά ήταν και τα ημερολόγια  που εξέδιδε με τις συλλογές απ’τις φωτογραφίες του, πάντα αισθησιακές, παστέλ και με πρωταγωνίστριες ημίγυμνα κορίτσια στα πρώτα στάδια της ήβης.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται αστυνομικές αρχές, αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του ενώ κοντά του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα έργα του στο athensvoice.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis