Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 13/03/2018

Στην Πάτρα βρέθηκε χθες η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, μετά και την όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η κυρία Τσιριγώτη έφθασε στην αχαϊκή πρωτεύουσα τις μεσημεριανές ώρες και πραγματοποίησε αυτοψία στη παραλιακή ζώνη όπου είχε την ευκαιρία να εποπτεύσει τα μέτρα που λαμβάνει η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

[custom:google-ads]

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σύσκεψη –κε κλεισμένων των θυρών- με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού.

Η κυρία Τσιριγώτη – σύμφωνα με πληροφορίες- ενημερώθηκε εκτενώς για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για την αποτροπή της προσέγγισης των μεταναστών στη λιμενική ζώνη.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, την πληροφόρησαν για την υπάρχουσα κατάσταση, δηλαδή την φιλοξενία εκατοντάδων μεταναστών στους άτυπους καταυλισμούς που έχουν διαμορφωθεί στο πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΞ αλλά και στο συγκρότημα του Λαδόπουλου.

Πρόκειται για δύο χώρους – ορμητήρια για τους μετανάστες, οι οποίοι «πετάγονται» στην κυριολεξία στο δρόμο και μ’ ένα σάλτο παραβιάζουν την περίφραξη του λιμανιού με στόχο να διεισδύσουν στα φορτηγά που έχουν προορισμό το λιμάνι της Ιταλίας.

Η κυρία Τσιριγώτη φέρεται να έδωσε οδηγίες στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για αυξημένη αστυνόμευση στην παραλιακή ζώνη με στόχο την αποτροπή των μεταναστών στο χώρο του λιμανιού.

Ήδη, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αυξημένη φύλαξη στο χώρο, παρουσία και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια αποτροπής της «ομαδικής εισβολής» των μεταναστών στο χώρο του λιμανιού.

Ωστόσο, φέρεται να επισημάνθηκαν και οι αδυναμίες, όπως η μεγάλη έκταση του λιμανιού που δύσκολα αστυνομεύεται σε συνδυασμό με την εύκολα προσβάσιμη περίφραξη και την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης από τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, τονίστηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών που έρχονται στην Πάτρα με το όνειρο για το ταξίδι της λύτρωσης έχουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, οπότε αυτό «δένει τα χέρια» της ΕΛ.ΑΣ.

«ΚΑΘΑΡΗ» ΧΘΕΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Ωστόσο, φέρεται να δόθηκαν εντολές για αυστηροποίηση των μέτρων με έμφαση στην αποτροπή προσέγγισης των μεταναστών στην περίφραξη του λιμανιού.
Χθες, πάντως, που η παρουσία των δυνάμεων της Αστυνομίας ήταν αυξημένη δεν πλησίαζε κανείς στην περίφραξη, παρά το γεγονός ότι αναχωρούσαν από το λιμάνι της Πάτρας οκτώ πλοία με προορισμό την Ιταλία.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το «θερμό» επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα στη λιμενική ζώνη, μετά τον τραυματισμό του 14χρονου αλλοδαπού- έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τις συνθήκες πρόκλησής του- και τον «πετροπόλεμο» που δέχθηκαν οι λιμενικοί. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας και του Λιμενικού, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα για τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα λόγω της όξυνσης της κατάστασης, αλλά και από τους κατοίκους των νότιων συνοικιών, οι οποίοι ζητούν την λήψη μέτρων.

Πηγή:  gnomip.gr (αναρτήθηκε την 12.03.2018)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στην Ειδική Ανακρίτρια Διαφθοράς αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis