Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι [ΒΙΝΤΕΟ]

Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι [ΒΙΝΤΕΟ]
ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι [ΒΙΝΤΕΟ]

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στο Παρίσι και το νέο χτύπημα των τζιχαντιστών βάζει ξανά σε συναγερμό τη Γαλλία

Οι αρχές βρήκαν ένα χειρόγραφο μήνυμα υπέρ του "Νταές", της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κοντά στο πτώμα του επιτιθέμενου που σκότωσε δύο αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι προτού σκοτωθεί από πυρά αστυνομικών.

Ο 37χρονος τροχονόμος Xavier Jugele είναι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που έπεσε νεκρός από τα πυρά των τζιχαντιστών. Στο αυτοκίνητο του 39χρονου Καρίμ Σερφί που έβαλε στο στόχαστρο τους αστυνομικούς βρέθηκε και ένα Κοράνι. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού χθες που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο σοβαρά, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq.

Το πρακτορείο ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος. Η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη στην ένοπλη επίθεση που έγινε αργά το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Η πηγή πρόσθεσε ότι ο δεύτερος ύποπτος έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο.

 

newsit.gr