Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 11/12/2015

Ασφαλής και ατάραχος εμφανιζόταν στα social media ο 49χρονος Αμερικανός λαθρέμπορος όπλων R.G. ακόμα και λίγες ώρες πριν συλληφθεί στον Ασπρόπυργο.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος ο 49χρονος ανέβαζε αναρτήσεις στο facebook από το πολυτελές ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τη σύλληψή του.

Το σχέδιο για τη σύλληψή του στήθηκε από στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) τα οποία εμφανίστηκαν ως «ικανοί πωλητές» σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Το «τυράκι» για τον 49χρονο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ήταν η «δοκιμαστική» αγοραπωλησία επιθετικών τυφεκίων Μ-4 με διόπτρες, για ελεύθερους σκοπευτές, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, τα οποία ο ίδιος έλεγε ότι θα τα εξήγαγε στο Ιράκ. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν με Αμερικανό αξιωματούχο που τον είχε πείσει ότι είναι λαθρέμπορος όπλων. 

Η πρώτη επαφή φαίνεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014, με τον 49χρονο να ισχυρίζεται ότι οι χρηματοδότες του είχαν έδρα τη Βηρυτό, και ο οπλισμός θα κατέληγε στο Ιράκ. Συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς σε καφετέρια του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό την αγοραπωλησία των πολεμικών τυφεκίων με τις διόπτρες. Ακολούθησε νέα συνάντησή τους την άνοιξη του 2015, και στις 5 Δεκεμβρίου ήρθε για την παραλαβή του πολεμικού υλικού και τελίκά συνελήφθη την Τετάρτη στον Ασπρόπυργο.

 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis