Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:38 | 22/09/2018

Ο 33χρονος Ζ.Κ. είναι ο άντρας που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Παρασκευής όταν προσπάθησε να διαπράξει ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Ο “Ζακ” ήταν γνωστός για τη ακτιβιστική του δράση κυρίως στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ενώ όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν με ιδιαίτερο χιούμορ και ευαίσθητο. Στο παρελθόν είχε δώσει συνεντεύξεις και είχε αναφέρει πως είναι οροθετικός και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Εργάστηκε σε κέντρο πρόληψης για τον HIV και έγραφε στο Διαδίκτυο για θέματα που αφορούν τον HIV, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

«Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ' αγαπάμε Ζακ μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Κάνιγγος, όπου σημειώθηκε η απόπειρα ληστείας, προχώρησε η αστυνομία, μετά τον θάνατο του δράστη.

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ένα βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. Σε αυτό φαίνονται δύο άτομα να κλωτσούν τον δράστη, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει πέρασε μέσα από την τζαμαρία και τραυματίστηκε από τα σπασμένα τζάμια πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Για κακούργημα παραπέμπεται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της Ομόνοιας

 

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος όπου βρήκε τον θάνατο ο επίδοξος ληστής.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε πως: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθειά του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα, ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

 

Η Ράνια Σβίγκου για τον νεκρό της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο

 

«Δεν υπάρχουν λόγια για το θάνατο του Ζακ. Πολλοί τον γνωρίσαμε μέσα από τα κείμενα και τα shows του και θαυμάσαμε την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του» αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Και προσθέτει: «Μοιραζόμασταν τις σκέψεις και τον πόνο του, την αγάπη του για το σκύλο του και τους φίλους του, τους καθημερινούς του αγώνες ενάντια στις διακρίσεις και στον HIV. Και όλα αυτά με ένα απίστευτο θάρρος που αν μη τι άλλο έδειχναν αγάπη για τη ζωή, που την κοιτούσε κατάματα και με τσαμπουκά απέναντι σε όλες της τις δυσκολίες. Έφυγες πολύ νέος, τόσο άδικα και απάνθρωπα και τόσο μόνος σου».

Στο μεταξύ, νέες σοκαριστικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την στιγμή που ο επίδοξος ληστής του του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια προσπαθεί να διαφύγει.

Ο 33χρονος δέχεται χτυπήματα, σηκώνεται και ξαναπέφτει στο έδαφος. Παίρνει γυαλί, απειλεί τους άνδρες του ΕΚΑΒ, παραπατά... Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis