Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 24/10/2018

Η γνωστή γαλλική εταιρεία Dassault χρησιμοποίησε τη φετινή έκθεση Euronaval 2018 για να παρουσιάσει το 6ης γενιάς μαχητικό που θα αντικαταστήσει τελικά τη φουρνιά των αεροσκαφών Dassault Rafale και Γερμανίας Eurofighter Typhoon περίπου γύρω στο 2035-2040.

Το αεροσκάφος της επόμενης γενιάς της Dassault δεν έχει πτερύγιο ουράς και σάρωθρο σχεδιασμό πτέρυγας σε σχήμα W και ενσωματώνει εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες stealth και ολοκληρωμένα συστήματα πληροφοριών. Το νέο αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα προσγείωσης τύπου τρικύκλου για την απογείωση και προσγείωση του διαδρόμου.

[custom:google-ads]

Το αεροσκάφος κατά τους εμπνευστές του θα προσαρμοστεί στις σύγχρονες απειλές του αέρα και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.



Είναι πιθανό ότι το νέο πρόγραμμα μαχητικών αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Μελλοντικού Μαχητικού Αεροπορικού Συστήματος (FCAS) της Ευρώπης και θα αντικαταστήσει τελικά την τρέχουσα γενιά των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και Rafale περίπου το 2035-2040.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν για τις κεντρικές απαιτήσεις για ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει τα αεροπλάνα Eurofighter Typhoon και Rafale αρχίζοντας το 2040.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, Eric Trappier, δήλωσε νωρίτερα ότι η Airbus και η Dassault αποφάσισαν να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα διατηρήσει τον έλεγχο των μελλοντικών συστημάτων όπλων της.

Οι Airbus και Dassault δήλωσαν ότι είναι σημαντικό για τη Γαλλία και τη Γερμανία να ξεκινήσουν μια πρώτη κοινή μελέτη φέτος, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τη τεχνολογία για μετά το 2025.

Ο Τράππιερ είπε ότι το μαχητικό αεροσκάφος δεν θα ήταν αντίγραφο του μαχητικού αεροσκάφους των ΗΠΑ F-35, αλλά είναι ακόμη πιο φιλόδοξο ως project.

Πηγή: onalert.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis