Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 12/07/2019
Ένα νέο εργαλείο πρόσθεσε στα χαρακτηριστικά του το Instagram, για την αντιμετώπιση της μάστιγας του bullying.
Συγκεκριμένα, το νέο αυτό εργαλείο αντιμετώπισης εκφοβισμού, ωθεί τους χρήστες να σκεφτούν τι λένε προτού κάνουν την ανάρτησή του ή το σχόλιό τους κάτω από μία ανάρτηση. Επίσης, σύντομα θα προσφέρει την δυνατότητα περιορισμού των αλληλεπιδράσεων με τους χρήστες που προκαλούν δυσφορία σε άλλους. 

[custom:google-ads]

Το Instagram έχει υποστεί πιέσεις το τελευταίο διάστημα για την αντιμετπώπιση του προβλήματος του εκφοβισμού μετά από διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνταμ Μοσέρι, δήλωσε πως η εταιρεία του «θα μπορούσε να κάνει περισσότερα» για το θέμα.

«Ξανασκέφτομαι»

Το Instagram δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσει πότε το κείμενο που ετοιμάζεται να δημοσιεύσει κάποιος συχνά αναφέρεται ως ακατάλληλο από τους χρήστες. Για παράδειγμα, κάποιος γράφει: «είσαι τόσο άσημη και ανόητη» για να διακοπεί από μια ειδοποίηση που τον ρωτά: «Είσαι σίγουρος πως θέλεις να το αναρτήσεις αυτό; Μάθε περισσότερα». 
Παράδειγμα που δείχνει ότι το Instagram θα σου ζητά να το ξανασκεφτείς προτού γράψεις κάτι αρνητικό
 
Αν ο χρήστης πατήσει «Μάθε περισσότερα», μια ειδοποίηση ενημερώνει: «Ζητάμε από τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τα σχόλιά που μοιάζουν με άλλα που έχουν αναφερθεί ως κακόβουλα». Ο χρήστης μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα και να το δημοσιεύσει αν τελικά το θέλει, αλλά το Instagram δήλωσε ότι στις πρώτες δοκιμές «διαπιστώσαμε πως ενθάρρυνε τους ανθρώπους να αλλάξουν το σχόλιό τους και να μοιραστούν κάτι λιγότερο επιζήμιο, έχοντας την ευκαιρία να προβληματιστούν». 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται όπλα που θα ελέγχονται απευθείας από το νου των στρατιωτών!

 
Το συγκεκριμένο εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε αγγλόφωνους χρήστες, με σχέδια να επεκταθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis