Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 30/05/2016

Το ιδιαίτερο μίσος, η μανία και ο θυμός στην διάπραξη του άγριου εγκλήματος της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν ακόμη και την εκδοχή του εγκλήματος με προσωπικά κίνητρα και σεξουαλικό υπόβαθρο.

Γι αυτό το λόγο λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα του οικογενειακού και προσωπικού περιβάλλοντος του θύματος αναζητώντας στοιχεία οποιασδήποτε προσωπικής αντιδικίας που θα μπορούσε να δικαιολογήσει σε έναν βαθμό το ειδεχθές έγκλημα. Βέβαια η βιαιότητα της επίθεσης θα μπορούσε να εξηγηθεί, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, από την έντονη  αντίδραση και τις φωνές της άτυχης γυναίκας, με τον δράστη να χτυπά βάναυσα το θύμα του προκειμένου να το κάνει σύντομα να σταματήσει για να μην αποκαλυφθεί η δράση του από πελάτες ή υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσέτρεχαν σε βοήθεια. 

Από αυτόν τον κύκλο καταθέσεων αναζητούν στοιχεία που να αναδεικνύουν κάποια στενή προσωπική σχέση του θύματος, αν και η 69χρονη ήταν προσηλωμένη στην φροντίδα της μητέρας της και οι κινήσεις της ήταν περιορισμένες και συνήθεις.

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση το «καρτέρι» του δολοφόνου, σε έναν… οικείο χώρο για εκείνον, να μην αφορούσε οποιαδήποτε γυναίκα βρισκόταν μπροστά του αλλά ειδικά την Ελευθερία Αγραφιώτη. Την ίδια ώρα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων και ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια αναζητούν DNA του δράστη στα… νύχια της 69χρονης, στην περίπτωση που ή άτυχη γυναίκα είχε καταφέρει κάποιο πλήγμα στον δολοφόνο της. 

Από τα πρώτα στοιχεία της άρσης τηλεφωνικού  απορρήτου, την ημέρα της εξαφάνισης, προκύπτουν προσωπικές και οικογενειακές επικοινωνίες, ενώ και η διακοπή εκπομπής ταιριάζει με την ημέρα θανάτου. Αντικείμενο έρευνας έχει αποτελέσει και ο προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής του θύματος, από τον οποίο αναζητούνται ύποπτες επαφές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποστολές ακόμη και ενδεχόμενη περιήγηση και επαφές σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, για την σύνδεση του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου με το έγκλημα της 69χρονης, οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμη την συμμετοχή του σε αυτό. Την προηγούμενη εβδομάδα τον πήγαν στο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, όπου με ειδικές τεχνικές αναπαράστασης, δεν διαπίστωσαν να είχε γνώση του χώρου του εγκλήματος.Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί αναζήτησαν στοιχεία και πληροφορίες για το που βρισκόταν ο 30χρονος «δράκος», στις 21 Απριλίου, ημέρα εξαφάνισης και δολοφονίας της 69χρονης, χωρίς όμως να έχουν σαφείς ενδείξεις για τον τόπο παραμονής του. Σημειώνεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχε προβεί σε σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Αγ. Όρους στο Μαρούσι.

Καταθέσεις έχουν ληφθεί από όλους τους υπαλλήλους και υπευθύνους του σούπερ μάρκετ, όπως και από τους υπαλλήλους εταιρείας ασφάλειας χωρίς να αναδεικνύεται κάτι σημαντικό από αυτές. Ένας υπάλληλος που φέρεται να είχε καταγγείλει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, πως υπήρχε σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου άνδρα σε ηλικιωμένη γυναίκα στο υπόγειο γκαράζ, κατέθεσε για… 3η φορά στους αστυνομικούς χωρίς να έχει στοιχεία αυτής της γυναίκας, ενώ και η μαρτυρία του παρουσιάζει αρκετά κενά.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως αν πρόκειται για μανιακό βιαστή, που έφθασε στο έγκλημα για πρώτη φορά, ενδεχομένως βρίσκεται σε ένα στάδιο συνειδητοποίησης της πράξης του, που αν διαπιστώσει πως του «άρεσε», δεν αποκλείεται να επαναλάβει…

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis