Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:19 | 26/04/2019

Ένα νέο όπλο εντάχθηκε στο οπλοστάσιο των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, το οποίο διαθέτει οικολογικές ευαισθησίες και παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Τουρκία ενώ έγιναν γνωστές λίγες πληροφορίες για τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του.

Μπορεί η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από την αγορά των S-400 από την Ρωσία και το μέλλον της Τουρκίας στο πρόγραμμα του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35, ωστόσο η τουρκική αμυντική βιομηχανία, σε μια όχι και τόσο…συμπτωματική χρονική συγκυρία, αποκάλυψε το νέο της δημιούργημα.

[custom:google-ads]

Η αμυντική τουρκική εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας Otokar παρουσίασε το πρώτο εγχώριας κατασκευής ηλεκτροκίνητο τεθωρακισμένο όχημα μάχης, το οποίο θα δοκιμαστεί και θα είναι έτοιμο προς αγορά μέσα σε ένα χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Ο Serdar Görgüç δήλωσε ότι το όχημα αυτό “Akrep II” θα είναι το πρώτο βήμα της Τουρκίας σε ηλεκτροκίνητες, υβριδικές και αυτόνομες στρατιωτικές τεχνολογίες οχημάτων.

Το όχημα νέας γενιάς θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών στην 14η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας που θα πραγματοποιηθεί στο TÜYAP Fair and Congress Center στην Κωνσταντινούπολη από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος

Σημειώνοντας ότι το όχημα σχεδιάστηκε τόσο με ηλεκτρικούς όσο και με κινητήρες ντίζελ, ο Görgüç δήλωσε ότι «θα εισαχθεί μια ηλεκτροκίνητη έκδοση και ότι η έκδοση diesel θα είναι έτοιμη για αγορά εντός ενός έτους».

Ο πρόεδρος τόνισε επίσης  ότι το Akrep II, το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα όπως ευελιξία, χαμηλό θερμικό ίχνος και υψηλή ταχύτητα, παράγοντας  λιγότερο θόρυβο από αντίστοιχα οχήματα, ενώ ακόμα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίο μάχης.

Τουρκία ηλεκτροκίνητο όχημα μάχης

Το χαμηλό ύψος του οχήματος Akrep II προσφέρει πλεονεκτήματα ενάντια στις αντιαρματικές απειλές, ενώ παράλληλα μπορεί να υποστηρίξει δυνάμεις πεζικού σε διάφορα επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Τέλος ανέφερε ότι η επαναφόρτιση του οχήματος θα διαρκεί τρεις ώρες, ενώ η επιχειρησιακή του εμβέλεια θα είναι περίπου 250 χιλιόμετρα ή αλλιώς 155 μίλια.

Πηγή: Sabbahonalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis