Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:49 | 09/03/2017

Η παρακάτω πρόταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr δεν δεσμεύει την επιτροπή που συστήθηκε και αναμένεται να υποβάλει πολύ σύντομα την πρόταση της, πλην όμως αποτελεί κείμενο προς επεξεργασία. Το τελικό κείμενο της επιτροπής θα τεθεί σε ψηφοφορία και εφόσον εγκριθεί θα αποτελέσει σώμα του πορίσματος.

Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ο Μ Ε Ν Η      Ρ Υ Θ Μ Ι Σ Η

1. -Οι Ανθυπαστυνόμοι της ΕΛ.ΑΣ. Γενικών καθηκόντων που πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προς προαγωγή προσόντα και μετά από αίτηση τους :
Με την συμπλήρωση εννέα (09) ετών στον κατεχόμενο βαθμό τους να προάγονται στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.  
Οι ως άνω Υπαστυνόμοι Β΄ να προάγονται σύμφωνα με τις ισχύουσες  διατάξεις του Π.Δ 81/2016, δηλαδή μετά την παρέλευση (4) ετών στο Βαθμό Υπαστυνόμου Α΄ και μετά ( 5 ) πέντε στου Αστυνόμου Β΄. 
Στους προαναφερόμενους Αστυνόμους Β΄ να απονέμεται ο Βαθμός του Αστυνόμου Α΄ με την αποστρατεία τους, χωρίς να αξιώνονται μισθολογικές ή άλλες βαθμολογικού χαρακτήρα προαγωγής. 

2.-Οι Αξιωματικοί αυτοί να κατέχουν οργανική θέση του βαθμού τους εξομοιούμενοι με αυτούς του Ν.Δ.649/1970, ως ισχύει, εφαρμοζόμενο γι’ αυτούς κανονικά το Π.Δ 24/1997 ¨Ιεραρχία, καταστάσεις και εξέλιξη των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας’’, υπαγόμενοι στην κατηγορία του άρθρου 2 παρ. 1 εδαφ. β του Π.Δ 24/1997  δηλαδή μόνιμοι Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας που προέρχονται από «Ανθυπαστυνόμοι που προάγονται σε Αξιωματικούς, βάσει ειδικών διατάξεων»

3.-Από την προαγωγή τους σε Αστυνόμο Β’ και εφ’ εξής θα τοποθετούνται εκ νέου σε κενές οργανικές θέσεις του βαθμού τους και θα μετατίθενται κατά τα ισχύοντα.

4.-Όσον αφορά τις οργανικές θέσεις για να υπάρχει ισορροπία, θα δημιουργηθούν ξεχωριστές, ως Αξιωματικών προαγόμενων βάσει ειδικών διατάξεων ( του νέου Νόμου), προβλεπόμενη από το άρθρο 7 παρ. 1 εδαφ. (3) του Π.Δ 24/97, αφαιρούμενης από τις οργανικές των Αρχιφυλάκων ΠΣ-Ανθυπαστυνόμων που ήδη τώρα κατέχουν.

5.-Αναδρομική προαγωγή των Ανθυπαστυνόμων που προσέφυγαν και θα προσφύγουν μέχρι την ψήφιση του παρόντος στα διοικητικά εφετεία, λόγω προαγωγής νεοτέρων τους από τις διαστρεβλώσεις που παρουσίασαν οι προαναφερόμενοι νόμοι.

bloko.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis