Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 15/09/2020

Ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση πιθανών εξεγέρσεων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών φέρεται να ζητήθηκε από τις Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV.  Κατά βάση το σχέδιο, το οποίο εξετάστηκε, αφορούσε τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι σε περίπτωση εξέγερσης στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, που είναι το κοντινότερο στην Αττική και φιλοξενεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες. 

Στο σχέδιο αυτό προβλέπεται αναλυτικά το τι πρέπει να κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι σε περίπτωση εξέγερσης. Συγκεκριμένα ορίζει:

  • Πού πρέπει να τοποθετηθούν οι διμοιρίες για να κλείσουν τον δρόμο όσων φύγουν από τη δομή (π.χ στη λεωφόρο Σχιστού, στην Καβάλας, στο Χαϊδάρι).
  • Τις εντολές που πρέπει να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί για να μην φτάσουν, όσοι φύγουν από τη δομή στην Αθήνα. 
  • Το πώς θα πρέπει να φύγουν την ώρα της εξέγερσης από το Σχιστό οικογένειες, έτσι ώστε να προστατευτούν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονηθεί και θα πρέπει να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε κέντρο φιλοξενίας της χώρας.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis