Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:26 | 18/12/2019

Η Ata Arms, η τουρκική εταιρεία που είναι γνωστή για το ευρύ φάσμα των τυφεκίων της, παρουσίασε το νέο όπλο του τουρκικού στρατού, το «Multi-Caliber Sniper Rifle», κατά τη διάρκεια της έκθεσης GDA 2019 στο Koweit, στη Μέση Ανατολή.

Το τυφέκιο μεγάλου βεληνεκούς ελεύθερου σκοπευτή είναι ένα τυφέκιο ειδικής ακρίβειας (ΕΑ) κινητού ουραίου που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και βεληνεκές από τα παρόμοια όπλα του παρελθόντος. Κατασκευάστηκε στα πρότυπα του αμερικανικού Mk13 Mod 7.

Το τυφέκιο περιλαμβάνει το ενισχυμένο οπτικό ημέρας που παρέχει μεγαλύτερο εύρος μεγέθυνσης και βελτιωμένο νηματοσταυρο. Το νέο οπτικό επιτρέπει στους Τούρκους στρατιώτες να αναγνωρίσουν θετικά τους εχθρούς σε μεγαλύτερες αποστάσεις και δημιουργεί μια μεγαλύτερη ενδιάμεση ζώνη (buffer) μεταξύ του σκοπευτή και των στόχων του.

Έχει ένα γεμιστήρα δέκα φυσιγγίων, ενώ έχει τρεις λειτουργίες ασφαλείας: F-fire, the S-safe, και L-lock.

Δείτε την παρουσίαση του όπλου:

Η Τουρκία προβαίνει σε βήματα για την ενίσχυση της δικής της αμυντικής βιομηχανίας και τη μείωση της στρατιωτικής της εξάρτησης από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα προχώρησε πρόσφατα στην αναβάθμιση της πολεμικής της βιομηχανίας με δοκιμές πυραύλων και εγκαταστάσεις τεχνολογιών ραντάρ, ενώ τροφοδοτεί τις πολεμικές δυνάμεις της, αλλά και εξάγει, τανκς, πολεμικά πλοία, μη επανδρωμένα αεροπλάνα, πυραύλους, τυφέκια  και, μέχρι το 2023, πολεμικό αεροπλάνο (!).

Ο Ερντογάν βρίσκεται στη μέση ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου για να καταστήσει την Τουρκία αμυντικά αυτόνομη, το όνειρο του είναι ο τουρκικός στρατός τους να είναι πλήρως εξοπλισμένος από εγχώρια όπλα.

 onalert.gr με πληροφορίες από: Army Recognition

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis