Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 29/07/2019

Η ευρέως διαδεδομένη χρήση των καταδυτών μάχης ή αλλιώς “βάτραχοι” , οδήγησε στο αναπόφευκτο ερώτημα: πώς οι αντίπαλοι στρατιώτες θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλον όταν συναντώνται υποβρύχια; Απαντώντας, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 η Σοβιετική Ένωση ανέπτυξε ένα υποβρύχιο επιθετικό τυφέκιο, το APS, το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τη Ρωσία μέχρι και σήμερα.

Η Σοβιετική Ένωση ανέπτυξε μεγάλο αριθμό επίλεκτων κομάντο, τους “Spetsnaz” κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ν με αποστολή να εκτελούν αποστολές βαθιά στο έδαφος του εχθρού, επιχειρήσεις αντιπερισπασμού και σαμποτάζ αλλά και δολοφονίες σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ.

Η ΕΣΣΔ είχε μια ταξιαρχία Σπετσνάζ με 900 έως 2.000 στρατεύματα για κάθε μία από τις δεκατέσσερις στρατιωτικές περιοχές της, καθώς και μια επιπλέον ανεξάρτητη ταξιαρχία Σπετσνάζ και ένα αερομεταφερόμενο τάγμα εφόδου.

[custom:google-ads]

Η Σοβιετική Ένωση επίσης διέθετε μια ποικιλία μίνι-υποβρυχίων που θα μπορούσαν να λειτουργούν στις παραθαλάσσιες περιοχές του εχθρού, τα οποία θα μπορούσαν να “αποσυνδεθούν” από τα κύρια υποβρύχια και χάρη στα οποία θα μπορούσαν οι “βάτραχοι” να εκτελούν τις αποστολές τους στις εχθρικές ακτές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανδρικό και γυναικείο μπλουζάκι με θήκη για όπλο κι όχι μόνο- Ιδανικές επιλογές για αστυνομικούς


Ωστόσο οι “βάτραχοι” χρειάζονταν ένα όπλο για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τους αντίστοιχους επίλεκτους βατραχανθρώπους μέσα στο νερό για να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους. Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, τα κανονικά όπλα μπορούν πράγματι να πυροβολούν υποβρύχια, αλλά ο βαθμός λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας μειώνεται σημαντικά.

Έτσι οι Σοβιετικοί δημιούργησαν ένα υποβρύχιο πυροβόλο όπλο και το αποτέλεσμα ήταν το υποβρύχιο τουφέκι εφόδου APS. Σχεδιασμένο από τον Βλαντιμίρ Σιμόνοφ, το APS χρησιμοποιεί ένα έμβολο αερίου όπως το AK-74, όμως σε αντίθεση με το τελευταίο, το PS είχε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα αέρα και πίεσης, που ήταν απαραίτητο για την σωστή λειτουργία των πυρομαχικών, τα οποία ήταν διαμετρήματος 5.66 χιλιοστών, ενώ οι γεμιστήρες είχαν χωρητικότητα 26 σφαιρών.



Το APS είναι ένα επιλεγμένο πυροβόλο όπλο που διαθέτει και χρησιμοποιείται τόσο ως ημι-αυτόματο όσο και ως πλήρως αυτόματο, όμως είναι τόσο εξειδικευμένο για υποβρύχια χρήση, με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για επιχειρήσεις στο έδαφος.


[custom:google-ads]


Παρόλα αυτά, το APS είναι ένας παλαιός σχεδιασμός που πιθανόν δεν έχει να κάνει με την παραγωγή, και η Ρωσία αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα όπλο νέας γενιάς που θα το αντικαταστήσει. Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είχαν αναπτύξει ποτέ ένα υποβρύχιο όπλο επίθεσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικτυωτό Γιλέκο Mesh Cοncealment Vest: Μια ιδανική επιλογή για αστυνομικούς


Αυτή η διαφορά στις προτεραιότητες είναι μια περίεργη αναντιστοιχία για δύο χώρες που διατηρούν μεγάλο αριθμό Navy SEALs - Spetsnaz. Μέχρις ότου σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και αναπτυχθεί ένα όπλο που θα αντικαταστήσει το APS, αυτό θα συνεχίσει να κάνει τους Ρώσους επίλεκτους “βατραχανθρώπους” εξαιρετικά θανατηφόρους και αποτελεσματικούς στις υποβρύχιες και όχι μόνο, αποστολές τους.

Πηγή: National interestonalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis