Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 25/09/2018

Οι τροχονόμοι της Ουαλίας πιάνουν πλέον τους οδηγούς που μιλάνε στο κινητό τους μέσα από κινούμενα φορτηγά!

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Wales Online», η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας εγκαινίασε το μέτρο από τον Απρίλιο του 2018 και κρίθηκε πρόσφατα πετυχημένο. Φορτηγά που κινούνται δηλαδή στους αυτοκινητόδρομους της χώρας και καταγράφουν με χειροκίνητες κάμερες τους οδηγούς που παρανομούν.

«Operation Tramline» ονομάσανε την επιχείρηση και κόβει τα πρόστιμα το ένα πίσω από το άλλο. Στην πρώτη μάλιστα βδομάδα της λειτουργίας της, βεβαιώθηκαν 84 παραβάσεις αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ.

 

https://pbs.twimg.com/media/Dj_QhhUW0AEBYGb.jpg

«Το φορτηγό περιπολεί τους αυτοκινητόδρομους και τα κεντρικά οδικά δίκτυα κατά μήκος της Ουαλίας και φιλοξενεί κάμερες ώστε να καταγράφουν τις επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της νέας υπηρεσίας, επιθεωρητής Steve Davies, «δεν έχουν επίσης όριο ταχύτητας, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να κινούνται με ταχύτητες μεγαλύτερες από το εθνικό όριο», υποδεικνύει με νόημα.

Η Αγγλία φαίνεται πως υιοθετεί πια τέτοια μέτρα, καθώς όπως μας λέει η εφημερίδα «Birmingham Live», το αστυνομικό τμήμα των Δυτικών Μίντλαντς έχει κάνει το ίδιο, αντικαθιστώντας απλώς το φορτηγό με διώροφο λεωφορείο…

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis