Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 16/10/2015

- Οι ενέργειες αυτές της Αστυνομίας εντάσσονται στο ήδη υφιστάμενο νομικό πλαίσιο άνευ τροποποιήσεων
- Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για πρωτοβουλία που ανήκει στον Αρχηγό της Αστυνομίας
- Εφαρμόζεται στην σωστή κατεύθυνση το πνεύμα του Νόμου και όχι απλά το γράμμα αυτού

Σε μια Κύπρο που όλοι κατά κάποιο τρόπο γνωριζόμαστε είτε περισσότερο είτε λιγότερο μεταξύ μας, υπάρχει μια γενικότερη πληροφόρηση και γνώση γύρω από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή σοβαρών προβλημάτων, τα οποία προσλαμβάνουν ενίοτε ακραίες μορφές έκφρασης.

Παραδείγματος χάριν, ο 67 παιδοκτόνος Τιμολέων Θεμιστοκλέους αναφέρεται κατά κόρον από το πρωί ότι είχε και στο παρελθόν απειλήσει τους δύο του γιούς ότι θα τους σκοτώσει, ενώ παλαιότερα είχε στρέψει την ίδια κυνηγετική καραμπίνα στην αλλοδαπή σύζυγό του και μητέρα του θανόντα 19χρονου Εθνοφρουρού Οδυσσέα Θεμιστοκλέους.

Σε αυτό το πλαίσιο και με τις κριτικές και την παραφιλολογία η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται κάθε φορά που κάποιος πολίτης αρπάζει είτε το υπηρεσιακό του G-3, είτε κάποιο κυνηγετικό το οποίο το κατέχει νομίμως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, αναφέρθηκε στα απανωτά περιστατικά στα οποία εμπλέκονται άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, τα οποία όμως εντούτοις συνεχίζουν να κατέχουν νομίμως τα όπλα αυτά.

Έτσι ανέφερε ότι η Αστυνομία και με πρωτοβουλία του ιδίου του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστούμου και με γνώμονα την τήρηση της τάξεως και την ασφάλεια των πολιτών, έχει προχωρήσει σε ανακλήσεις αδειών οπλοκατοχής, κυρίως για για ψυχολογικούς κυρίως λόγους με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του που παραχώρησε στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Νικολάου είπε ότι δεν χρειάζεται τροποποίηση του Νόμου Περί Πυροβόλων Οπλων καθ' όσον αφορά τον έλεγχο της άδειας κατοχής όπλου, με γνώμονα και την ευελιξία που έχουν οι Αρχές ξεκινήσει να επιδεικνύουν.

"Έχουν αξιοποιηθεί τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεση του κράτους και η Αστυνομία έχει εφαρμόσει ένα μηχανισμό ελέγχου και ενδεχομένως εκατοντάδες από τις άδειες κατοχής έχουν ανακληθεί", κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis