Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 25/04/2018

H Kimber Manufacturing είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας 1911 πιστόλια και τα τυφέκια της. Αλλά όταν η εταιρεία είδε την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά για τα εφεδρικά όπλα χειρός που ξεπήδησε στην Αμερική, έβαλε στόχο την παροχή ενός προϊόντος για να ικανοποιήσει αυτήν την αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν το Carry Kimber Solo.

Το Solo διαφέρει από άλλα πιστόλια subcompact 9 χιλιοστών. Ενώ το πολυμερές πλαίσιο είναι εντελώς απαραίτητο σύμφωνα με τον ανταγωνισμό, η Kimber παρήγαγε ένα πιστόλι με ένα πλαίσιο από κράμα που δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ένθετα αλουμινίου / χάλυβα για την ενίσχυσή του, ενώ οι ράγες μπορούν να κατασκευαστoύν ως μέρος του πλαισίου, πράγματα που παρέχουν μεγαλύτερη συνολική δύναμη. Οι ξεχωριστές επιφάνειες στην λαβή και η εργονομία τύπου 1911, επίσης το ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Το κλείστρο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει ένα σετ από σκοπευτικά με τρεις τελείες και μια μεγάλων διαστάσεων θυρίδα απόρριψης. Για το εξωτερικό του πιστολιού η κατασκευή στοχεύει στην αφαίρεση όλων των αιχμηρών άκρων.

[custom:google-ads]

Όπως πολλοί από τους ανταγωνιστές του, το Solo έχει εξ ολοκλήρου εσωτερικό μηχανισμό επίκρουσης. Η διαδρομή της σκανδάλης έχει ένα κομμάτι "γεμίσματος" πριν ο επικρουστήρας απελευθερωθεί με μια ελαφριά υποχώρηση. Διαθέτει αμφιδέξια ασφάλεια αντίχειρα που είναι σε καλή θέση για εύκολο χειρισμό αλλά και αρκετά μικρή για να μην θέτει σε κίνδυνο το τράβηγμα από τσέπι ή εσωτερική θήκη. Τα φυσίγγια τροφοδοτούνται μέσω μιας εξάσφαιρης γεμιστήρας, και ο αμφιδέξιος χαρακτήρας ενισχύεται περαιτέρω με μοχλούς απελευθέρωσης γεμιστήρα τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερη πλευρά.

Μία από τις νεότερες προσθήκες στη γραμμή Solo είναι το Solo Carry DC (LG), ένα συμπαγές πιστόλι με μια εξολοκλήρου μαύρη διαμαντοειδή επικάλυψη για φινίρισμα που βελτιώνει την αντοχή και την διακριτικότητα του όπλου. Η LG παραλλαγή  έρχεται εξοπλισμένη με ένα ζευγάρι λαβές με ενσωματωμένο λέιζερ της Crimson Trace για βελτιωμένη στόχευση. Συνολικά, αυτή είναι μια πολύ ελκυστική παραλλαγή του δημοφιλούς Solo.

Για τους σκοπούς της δοκιμής, η Kimber μου έδωσε ένα πρότυπο Solo Carry για την αξιολόγηση για τους αναγνώστες μας. Εντυπωσιάστηκα αμέσως με το μέγεθος του πιστολιού, ή θα έπρεπε να πω με την έλλειψη μεγέθους. Σε μόλις 14 εκατοστά μήκος και μόλις 480 γραμμάρια βάρος (άδειο), το Solo είναι πραγματικά μικρό. Η ποιότητα των υλικών, το σχήμα και το τελείωμα ήταν όλα κορυφαία, όπως θα περίμενε κανείς από μια εταιρεία με τη φήμη της Kimber. Η σκανδάλη εμφανίζει ένα κομμάτι της «ρευστότητας», αλλά το τελείωμα είναι ξεκάθαρο και ελαφρύ. Τα σκοπευτικά ήταν μεγάλα και εύκολο να εντοπιστούν και οι μοχλοί ασφαλείας λειτούργησαν πολύ ομαλά.

Πηγή: tactical-life.com


 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis