Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 20/12/2018

Αν κανείς ρίξει μια ματιά στην αγορά όπλων των ΗΠΑ κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια, θα συνειδητοποιήσει ότι η πιο "hot" κατηγορία είναι αυτή των compact και subcompact πιστολιών. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι δύο.

Πρώτον, καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες χαλαρώνουν τους νόμους για την οπλοφορία, η ζήτηση για τέτοιου είδους πιστόλια έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Και δεύτερον, όλο και περισσότερα σώματα ασφαλείας,  πλέον, επιτρέπουν, ή ακόμα και απαιτούν, τα στελέχη να κατέχουν ένα εφεδρικό ή δευτερεύων εκτός υπηρεσίας όπλο.  Τα μικρά, ελαφριά πιστόλια είναι τέλεια για την χρήση αυτή.

[custom:google-ads]

Για την ικανοποίηση αυτής της αναπτυσσόμενης αγοράς, πριν από αρκετά χρόνια η Sturm, Ruger & Company παρουσίασε το LC9. Καθώς δεν είναι το είδος της εταιρείας που επαναπαύεται στις δάφνες της, πρόσφατα η Ruger παρουσίασε την βελτιωμένη σειρά LC9S. Όπως φαίνεται από το όνομά του, το LC9s δέχεται φυσίγγια 9mm. Λιγότερο προφανές είναι το γεγονός ότι διαθέτει εσωτερικό μηχανισμό επίκρουσης (υποδεικνύεται από το "S" στο όνομά του-striker fired).

Το LC9S είναι μικρό, μόνο 15 εκατοστά μακρύ και 2,3 εκατοστά πλατύ. Χρησιμοποιεί πολυμερικό πλαίσιο με βάση το νάιλον που ενσωματώνει ίνες γυαλιού, χάρη στο οποίο κρατά το βάρος του (άδειο) στα 487 γραμμάρια. Εσωτερικά του πλαισίου υπάρχουν ένα σκληρό ένθετο αλουμινίου που επαυξάνει την αντοχή και περιλαμβάνει ράγες για την κίνηση του κλείστρου. Το ίδιο το κλείστρο κατασκευάζεται από ατσάλι με μπλε φινίρισμα, και είναι εξοπλισμένο με ένα ευδιάκριτο σετ σκοπευτικών τριών ακίδων, δύο εκ των οποίων μπορούν να μετακινηθούν για να γίνουν προσαρμογές παρεκτροπής ανέμου.

Σε αντίθεση με το LC9 με εξωτερική σφύρα, και όπως συνηθίζεται στα περισσότερα πιστόλια πολυμερικού πλαισίου σήμερα, το LC9S διαθέτει εσωτερικό μηχανισμό επίκρουσης (striker firing). Αυτό παρέχει απλότητα στην λειτουργία, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σε κάθε όπλο που προορίζεται για προσωπική προστασία. Τραβώντας το κλείστρο οπλίζεται ο εσωτερικός μηχανισμός με τη βοήθεια μιας ουράς (που η Ruger αποκαλεί ένα "πηδάλιο") στο τέλος του επικρουστήρα, ενεργοποιώντας τον αναστολέα της σκανδάλης.

[custom:google-ads]

Αυτό κρατά τον επικρουστήρα σε πλήρως οπλισμένη θέση και έχει ως αποτέλεσμα ένα ελαφρύ, μικρό και καθαρό τράβηγμα της σκανδάλης καθώς ο χρήστης δεν χρειάζεται να οπλίσει την σφύρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής της σκανδάλης.

Πηγή: tactical-life.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis