Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 28/05/2018

Το CCP, που διατίθεται δίχρωμο ή μαύρο, έχει καινοτόμο σχεδιασμό που προσφέρει συμπαγείς διαστάσεις για ευκολία μεταφοράς και, όπως το δημοφιλές Walther PK380 και το εσωτερικής επίκρουσης subcompact 9 χιλιοστών Walther PPS, το CCP χρησιμοποιεί, επίσης, ένα πολυμερικό πλαίσιο. Ωστόσο, σε αντίθεση με οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο Walther, το CCP συνδυάζει την λειτουργία οπισθοκινούσας πίεσης (blowback, που χρησιμοποιείται σε μοντέλα όπως το PPK) με πρωτοποριακή τεχνολογία αεριοκινούμενων εμβόλων.

Ξεγυμνώνοντας το CCP αποκαλύπτεται το αμάγαλμα των παλαιών και νέων τεχνολογιών, με σταθερή κάννη στο στιλ του PPK και ένα μεγάλο  μονό επανατατικό ελατήριο. Εκτός από αυτό, όμως, η λειτουργία του όπλου είναι διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο Walther. Το  CCP χρησιμοποιεί την τεχνολογία "Soft Coil" που καθυστερεί την οπισθοδρόμηση του κλείστρου χρησιμοποιώντας κατάλληλα τα άερια της έκρηξης. Όταν γίνει η εκπυρσοκρότηση, ένα τμήμα της πίεσης των αερίων από το αναφλέξιμο φυσίγγιο κατευθύνεται προς τα κάτω μέσω μιας μικρής θύρας στο κάτω μέρος της κάννης και μέσα σε ένα θάλαμο που βρίσκεται στο εσωτερικό του πλαισίου. Σκεφτείτε το σαν ένα δευτερεύον σύστημα ανάκρουσης που είναι ανενεργό, αν το όπλο δεν πυροβολεί. Αυτό επιτρέπει το κύριο επανατατικό ελατήριο να είναι ελαφρύτερο, μειώνοντας την αντίσταση του κλείστρου κατά το γέμισμα ή άδειασμα του όπλου.

[custom:google-ads]

Κατά τη λειτουργία, το έμβολο αερίων, που είναι προσαρτημένο στην κάτω πλευρά του κλείστρου, ταιριάζει σε αυτό το θάλαμο στο πλαίσιο και χρησιμοποιεί τα αέρια της έκρηξης για να δημιουργήσει πίεση αντίθετη στην κίνηση του κλείστρου. Καθώς η blowback λειτουργία οδηγεί το κλείστρο προς τα πίσω, το έμβολο συμπιέζει τα παγιδευμένα αέρια, επιβραδύνοντας την ανάκρουση του κλείστρου μέχρις ότου η σφαίρα εξέρθει από την κάννη και απελευθερώσει τη υπολοιπόμενη εσωτερική πίεση. Έπειτα το κλείστρο αφήνεται να τερματίσει την προς τα πίσω κίνησή του, ανοίγοντας την θύρα απόρριψης και εκτινάσσοντας τον άδειο κάλυκα. Η μειωμένη επίδραση της ανάκρουσης, μειώνει και το "σήκωμα" του όπλου, επιτρέποντας την ταχύτερη επανάκτηση της στόχευσης, καθιστώντας πιο εύχρηστο τον έλεγχο του πιστολιού.

Αν και μεγαλύτερο από ό, τι πολλά subcompacts, έχει πολύ διακριτικές διαστάσεις: συνολικό μήκος 16,2 εκατοστά με 9 εκατοστά κάννη, πλάτος 3 εκατοστά και ύψος 13 εκατοστά, το οποίο επιτρέπει μια χωρητικότητα 8 φυσιγγίων, δίνοντας στο CCP μια εντυπωσιακή  δυναμικότητα 8 + 1 φυσιγγίων και βάρος μεταφοράς μόνο 630 γραμμάρια άδειο.

Πηγή: tactical-life.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis