Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 01/07/2019

Το πιστόλια μονής στοίβας φέρνουν νέο αέρα στα subcompact που στοχεύουν στην εύκολη και κεκαλυμμένη μεταφορά. Αν και υπάρχει ένα βουνό από διαθέσιμες εναλλακτικές, επιλέξαμε τέσσερις ενδιαφέροντες παίκτες της κατηγορίας για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά που προσφέρουν.

Εξαρχής σχεδιασμένο ως μοντέλο αυτοάμυνας, το Walther PPS αποτελεί τον subcompact εκπρόσωπο της Walther. Το μοντέλο που δοκιμάσαμε ήταν το αρχικό PPS που με την κάννη των 8.1 εκατοστών που κατοικεί σε ένα πλαίσιο 16 εκατοστών. Αν και είναι ελαφρώς βαρύτερο από το Springfield Armory XD-S, που ζυγίζοντας 610 γραμμάρια, το Walther PPS μοιάζει κάπως ελαφρύτερο στο χέρι, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα για τους πιο μικρόσωμους σκοπευτές που αναζητούν ένα πιο διαχειρίσιμο πιστόλι.

Με διαμέτρημα 9 mm, το Walther PPS χρησιμοποιεί μια λαβή με υφή που διαθέτει  εναλλάξιμες οπίσθιες επιφάνειες. Η υφής της λαβής του PPS πετυχαίνει μια ωραία ισορροπία προσφέροντας καλύτερο έλεγχο της ανάκρουσης χωρίς να ταλαιπωρεί την παλάμη του χρήστη. Αν και το PPS έχει καλή αίσθηση στο χέρι, η σκανδάλη του είναι ένα μελανό σημείο καθώς είναι αρκετά βαριά και μακριά στην διαδρομή της. Μερικοί σκοπευτές, βέβαια, προτιμούν αυτό το βαρύτερο τράβηγμα, καθώς προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, μειώνοντας τις πιθανότητες μιας τυχαίας εκπυρσοκρότησης.

Πέρα όμως από αυτήν την αδυναμία το Walther συνεχίζει με τα δυνατά του σημεία με τα 3-dot μεταλλικά σκοπευτικά χαμηλού προφίλ. Τα σκοπευτικά χαμηλού προφίλ είναι μια καλή προσθήκη καθώς μειώνουν τον κίνδυνο να πιαστούν στα ρούχα κατά το τράβηγμα. Επιπλέον, το οπίσθιο σκοπευτικό είναι ρυθμιζόμενο προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο στους σκοπευτές. Το PPS προσφέρει μια τυπική χωρητικότητα γεμιστήρα 7 + 1, με την επιλογή για γεμιστήρες 8 + 1 με επέκταση.

Συνοψίζοντας το Walther PPS αποτελεί μια αξιοπρόσεκτη εναλλακτική για όσους ψάχνουν ένα λεπτό πιστόλι αλλά θέλουν και την ασφάλεια μιας βαριάς σκανδάλης εσωτερικής επίκρουσης.
 

Πηγή: guns.com

Επιμέλεια μετάφρασης policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis