Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:48 | 26/02/2018

Η Ταξιαρχία των Γερακιών του Κουρδιστάν, μέρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), θα ενταχθεί στο πλευρό της Τουρκίας, και στην επιχείρηση Κλάδου Ελαιάς, που ξεκίνησε ενάντια στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοδυτική επαρχία Αφριν, δήλωσε διοικητής της ταξιαρχίας.

Σύμφωνα
με την hurryiet η ταξιαρχία, συμπεριλαμβάνει 400 Κούρδους μαχητές από το Αζάζ και 200 άραβες, γνωστούς και ως "κόκκινους μπερέδες". Οι μαχητές της ταξιαρχίας θα εγκατασταθούν στην Αφρίν στις 26 Φεβρουαρίου δήλωσε ο Διοικητής Χασάν Αμπντουλάχ Κουλί. "Με την βοήθεια του Θεού, θα απελευθερώσουμε τον λαό μας στην Αφρίν από την καταπίεση του ΡΚΚ", δήλωσε ο Κουλί.

[custom:google-ads]

Εξάλλου η Τουρκία ανέπτυξε σήμερα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στην περιφέρεια του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, για μια «νέα μάχη» στο πλαίσιο της εκστρατείας της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που διαρκεί ήδη πέντε εβδομάδες, παρά την έκκληση που έκανε το σαββατοκύριακο ο ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία.

«Η είσοδος των ειδικών δυνάμεων γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα μάχη που πλησιάζει», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποσντάγ. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως ειδικές δυνάμεις της Χωροφυλακής και της αστυνομίας εισήλθαν στο Αφρίν από δύο σημεία στα νοτιοδυτικά της περιφέρειας προσθέτοντας ότι θα συμμετάσχουν στις μάχες μέσα σε πόλεις και θα ελέγχουν τα χωριά που καταλαμβάνουν οι τουρκικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της περιοχής του Αφρίν, περιλαμβανομένης της πόλης Αφρίν, παραμένουν υπό τον έλεγχο της YPG. Η Τουρκία υποστηρίζει πως η απόφαση που έλαβε το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια κατάπαυση του πυρός 30 ημέρων σε όλη τη Συρία, δεν ισχύει για την δική της επιχείρηση στο Αφρίν, που φέρει την ονομασία «Κλάδος Ελαίας».

«Μερικές περιφέρειες όπως η Ανατολική Γούτα εντάσσονται στην απόφαση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όμως το Αφρίν δεν περιλαμβάνεται σ' αυτές», υποστήριξε ο Μποζντάγ, ο οποίος είναι επίσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Η απόφαση δεν θα επηρεάσει την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας που διεξάγουμε στην περιφέρεια του Αφρίν», πρόσθεσε.


  onalert.gr  με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, hurryietdailynews

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis