Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα λέει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα λέει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

Διευκρινίσεις για το υπό συζήτηση θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας άνοιξε την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από σχετική συζήτηση που είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Σε εκείνη τη συζήτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε να λέει ότι δέχεται εισηγήσεις από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Παράλληλα, εξηγούσε ότι οι εισηγήσεις είναι προς την κατεύθυνση να διατηρηθεί η σημερινή στρατιωτική θητεία για όσους υπηρετούν στα σύνορα, ως κίνητρο, ενώ η αύξηση να αφορά τους υπόλοιπους.

Παναγιωτόπουλος: Δεν υφίσταται ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, προγραμματικά

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ερωτήθηκε για τυχόν σχεδιαζόμενες μετατροπές στη στρατιωτική θητεία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «δεν είπα τίποτα τέτοιο (σ.σ. για αύξηση της στρατιωτικής θητείας) στην τοποθέτησή μου κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Επομένως, προγραμματικά για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν υφίσταται ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συνέχεια, τόνισε ότι «γίνεται μια εσωτερική συζήτηση µεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας και οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας κάποια στιγµή θα τεθούν στο τραπέζι. Το ζήτηµα της θητείας έχει να κάνει ευθέως και απολύτως µε αυτό της στελέχωσης των Ενόπλων ∆υνάµεων σε έµψυχο δυναµικό.

Προφανώς υπάρχουν ανάγκες, όµως, αν δεν έχω µπροστά µου τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, δεν µπορώ να συζητήσω δηµόσια για το θέµα της αύξησης ή της µείωσης ή της οποιασδήποτε µεταβολής στη στρατιωτική θητεία» επισήμανε καταλήγοντας ο ΥΠΕΘΑ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, διέψευσε ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας των δικαστών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου