Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 11/07/2019

Μικρή αύξηση της τάξης του 6% στις παράνομες διελεύσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα καταγράφηκε τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τις 8.300, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex. Εντούτοις, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των ανιχνεύσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2019 (42.000) παραμένει σχεδόν κατά ένα τρίτο μικρότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την Frontex, η πιο δημοφιλής διαδρομή παραμένει η Ανατολική Μεσόγειος και τα ελληνικά νησιά (χωρίς την Κύπρο) με σχεδόν 4.000 ανιχνεύσεις τον Ιούνιο. Ωστόσο, κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, ο συνολικός αριθμός ανίχνευσης στην περιοχή αυτή μειώθηκε κατά 16% από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σε σχεδόν 21.500. Ένας στους τέσσερις μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν υπήκοοι του Αφγανιστάν, οι οποίοι συνήθως έφταναν δια θαλάσσης.

Στη διαδρομή της Δυτικής Μεσογείου, ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 55% από τον προηγούμενο μήνα σε σχεδόν 2.350. Το σύνολο για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου ανήλθε σε πάνω από 10.300, 27% λιγότερο από ό τι την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Οι κάτοικοι του Μαρόκου, του Μάλι και της Αλγερίας αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευθέντων μεταναστών στη διαδρομή αυτή το πρώτο εξάμηνο του 2019.
[custom:google-ads]

Ο αριθμός των μεταναστών που διήλθαν από την Κεντρική Μεσόγειο τον Ιούνιο ανήλθε στους 1.150, κοντά στον αριθμό του Μαΐου. Το σύνολο για το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν χαμηλότερο κατά 83% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας περίπου τις 3.200. Οι Τυνήσιοι, Πακιστανοί και Αλγερινοί ήταν οι εθνικότητες που εντοπίστηκαν περισσότερο σε αυτή τη διαδρομή κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου.

Τέλος, περίπου 500 ανιχνεύσεις καταγράφηκαν στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων τον Ιούνιο. Το σύνολο για τους πρώτους έξι μήνες έφτασε τις 5.100, διπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι υπήκοοι του Αφγανιστάν και του Ιράν αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωτιά στο Δίβρη: Αστυνομικοί "παλεύουν" με τις φλόγες [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis