Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:33 | 16/05/2015

Στον καθορισμό του επιτρεπόμενου αριθμού αδειών και τη χωροθέτηση για την εγκατάσταση οίκων ανοχής στην Ξάνθη προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου, έγινε γνωστό πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις άδειες λειτουργίας οίκων ανοχής σε ισχύ, ενώ συνολικά ο ανώτατος αριθμός των διαθέσιμων αδειών ανέρχεται σε 10. 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να αυξήσει τους περιορισμούς, κυρίως σχετικά με τους χώρους στους οποίους θα επιτρέπεται η εγκατάσταση οίκων ανοχής, αποφασίζοντας αυτή να απαγορεύεται στις δύο εισόδους της πόλης.

Άλλωστε, τα μέλη του Οργάνου ενημερώθηκαν σχετικά με το τι ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία, για αντίστοιχες επιχειρήσεις, όπως το ότι απαγορεύεται να λειτουργούν οίκοι ανοχής κοντά σε σχολεία, σε θρησκευτικούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες και γενικότερα κατοικημένες περιοχές. 

Ταυτόχρονα, προτάθηκε η μείωση του ανώτατου αριθμού διαθέσιμων αδειών, μιας και όπως επισημάνθηκε το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια είναι περιορισμένο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε πως καλό θα είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εξετάζει κάθε νέο αίτημα για χορήγηση αντίστοιχης άδειας, από τώρα και στο εξής.

Πηγή: thrakitoday.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis