Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 17/08/2017

Το ιστορικό βαγόνι του Orient Express βρίσκεται στο χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ασυνείδητοι βανδαλίζουν το βαγόνι. 

Πρόκειται για ένα βαγόνι-ρεστοράν του Orient Express, αγγλικής κατασκευής και χρονολογείται από το 1900

φωτογραφία: APimages 

[custom:google-ads]

Αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού Όριεντ Εξπρές, που από το 1883 ταξίδευε με αφετηρία το Παρίσι έως την Κωνσταντινούπολη και ήταν το περιβόητο τρένο για το οποίο γυρίστηκαν περισσότερες από 1800 ταινίες και αυτό που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη διάσημη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Αγκάθα Κρίστι. 

Τον βανδαλισμό έκαναν γνωστό με καταγγελία τους μέσω facebook, οι φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα το πρωί δυστυχώς γίναμε για τρίτη και χειρότερη φορά μάρτυρες της λεηλασίας του ιστορικού οχήματος ORIENT EXPRESS που βρίσκεται στον χώρο του Μουσείου μας. 
Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. 

Οι πληγές από τα χτυπήματα παραμένουν ανοικτές και πονάνε. Δυστυχώς υπάρχει; φύλαξη η οποία απορούμε τι κάνει και γιατί υπάρχει. 

Τρεις κατά σειρά κλοπές στο Μουσείο μας είναι πολλές. Παρακαλούμε για μια ακόμη φορά τον αρμόδιο φορέα του Μουσείου δηλ. τον Ο.Σ.Ε να κάνει κάτι για να σωθεί όλη η ιστορική κληρονομιά που υπάρχει στο μουσείο. 
Απαιτούμε όμως με κάθε τρόπο την αποκατάσταση του ιστορικού οχήματος. 

Πρέπει όλοι να στρατευτούμε για την διάσωση των μνημείων από την μανία των ασυνείδητων».

«Κοινοποιήστε το παρόν μήπως και συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος και σώσουμε ότι μπορέσουμε. Είμαστε όλοι φορτισμένοι συναισθηματικά........», τονίζουν στην ανάρτηση τους στη σελίδα τους στο facebook ζητώντας αποκατάσταση του ιστορικού οχήματος, καθώς και την καλύτερη φύλαξη του μουσείου».

Το βαγόνι βρίσκεται στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ή Σιδηροδρομικό Μουσείο Ελευθερίου Κορδελιού) εγκαινιάστηκε το 2001 και στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1894 στην περιοχή Διαλογής Κορδελιού


iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis