Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 20/01/2020

Σκηνές χολιγουντιανής ταινίας εκτυλίχθηκαν χθες μέσα σε γνωστή οικογενειακή ταβέρνα της Βάρης λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, όταν τέσσερις ένοπλοι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν Σλοβένο και έναν Μαυροβούνιο, που έτρωγαν με τις οικογένειές τους.

Σερβικά ΜΜΕ αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά τα οποία έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Τότε ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής μέσα στην πασίγνωστη ταβέρνα.

Οι δύο νεκροί κάθονταν στο ίδιο τραπέζι μαζί με τις οικογένειές τους, σε χώρο της ταβέρνας που βρίσκεται σε υπερυψωμένο επίπεδο και έτρωγαν ήρεμοι,

Ξαφνικά τέσσερις ένοπλοι με κουκούλες full face εισέβαλαν στην ταβέρνα κρατώντας πιστόλια και κατευθύνθηκαν ακριβώς στο σημείο που έτρωγαν ο Σλοβένος και ο Μαροβούνιος οι οποίοι δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν.

Οι δράστες όρθιοι και με τα όπλα προτεταμένα άρχισαν να τους πυροβολούν και στην κυριολεξία τους γάζωσαν, με την επίθεση να διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Στο κατάστημα φυσικά επικράτησε πανικός ενώ από τον καταιγισμό των σφαιρών μια εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε μια γυναίκα στο πόδι η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Στην ταβέρνα υπήρχαν κάμερες και οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι οι δράστες είναι επαγγελματίες εκτελεστές οι οποίοι βάσει του τρόπου που έδρασαν φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχαν σχέδιο το οποίο εξετέλεσαν με απόλυτη ακρίβεια ελαχίστων δευτερολέπτων και ψυχρό επαγγελματισμό.

Όπως δήλωσαν στην Αστυνομία αυτόπτες μάρτυρες οι τέσσερις κουκουλοφόροι ένοπλοι οι τέσσερις δράστες διέφυγαν με σκούρο τζιπ, το οποίο αναζητείται από τις Αρχές.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis