Βάρκιζα: Αποφυλακίστηκε η μητέρα που άφησε το μωρό της να καεί ζωντανό

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ 30ΧΡΟΝΗΣ
Βάρκιζα: Αποφυλακίστηκε η μητέρα που άφησε το μωρό της να καεί ζωντανό

Αποφυλακίστηκε η 30χρονη μητέρα, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που είχε ως αποτέλεσμα το μόλις 13 μηνών βρέφος της να βρει τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμά της, στη Βάρκιζα.

Ο συνήγορος της 30χρονης Σπύρος Δημητρίου ανέφερε: «Υποβάλαμε για τρίτη συνεχόμενη φορά αίτηση αποφυλάκισης και με το βούλευμα που εκδόθηκε σήμερα διατάχθηκε να βρεθεί εκτός φυλακής η εντολέας μου με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης της τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.Σε προηγούμενα βουλεύματα το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα λόγω του ότι η 30χρονη δεν αποδείκνυε μόνιμη διαμονή καθότι το σπίτι της ήταν κατεστραμμένο από την μοιραία για το παιδί της φωτιά.

Παντρεύτηκε με σύμφωνο συμβίωσης στη φυλακή και προφανώς εκτιμήθηκε από τη Δικαιοσύνη η σταθερότητα του βίου της εκτός φυλακής λόγω της εξέλιξης αυτής.
Το μέτρο αυτό της αντικατάστασης της προσωρινής της κράτησης φυσικά είναι προσωρινό και ισχύει έως τη δίκη της οπού θα δικαστεί για την πράξη της και δεν σχετίζεται με την ουσία της υπόθεσης».

ethnos.gr