Βέφα Αλεξιάδου: Στα δικαστήρια για μια μαγειρίτσα - Αγωγή για 60.000 ευρώ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Βέφα Αλεξιάδου: Στα δικαστήρια για μια μαγειρίτσα - Αγωγή για 60.000 ευρώ

Η γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς όπως ισχυρίζεται έκλεψαν τη συνταγή για την περίφημη μαγειρίτσα της.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η Βέφα Αλεξιάδου με αγωγή της ζητά από τον Κωνσταντίνο Μιναρετζή, παρουσιαστή, μάνατζερ και ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στη Θεσσαλονίκη, το ποσό των 60.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς και την απαγόρευση να χρησιμοποιεί εφεξής το όνομά της στη μαγειρίτσα κοτόπουλο, που σερβίρει στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με την πλευρά της γνωστής μαγείρισσας, η συγκεκριμένη μαγειρίτσα βασίζεται σε δική της συνταγή. Μάλιστα, η κ. Αλεξιάδουισχυρίζεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει αναρτήσει φωτογραφία της στην είσοδο του μαγαζιού του και μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια με τη φωτογραφία της, διαφημίζοντας για το Πάσχα «Τη μαγειρίτσα της Βέφας».

 


Βέφα Αλεξιάδου

«Ο συγκεκριμένος, ο οποίος δεν είναι καν μάγειρας και ασφαλώς δεν έχει την άδειά μου να κάνει χρήση του ονόματός μου, βγάζει χρήματα από την πρακτική του αυτή, εξαπατώντας το κοινό και καταστρέφοντας την καλή μου φήμη, προσφέροντας κατώτερης ποιότητας προϊόντα, τα οποία σχετίζονται πλέον στη συνείδηση του κοινού με μένα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή που κατέθεσε η γνωστή μαγείρισσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 


f4_vefa.jpg


Βέφα Αλεξιάδου - Πρωινός Καφές

Ο κ. Μιναρετζής μέσω των δικηγόρων του έστειλε με τη σειρά του εξώδικο στην Βέφα Αλεξιάδου, ισχυριζόμενος ότι με την άδειά της χρησιμοποίησε το όνομά της στο πιάτο. 

Η Βέφα Αλεξιάδου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα από την εκπομπή «Πρωινός καφές» του ΑΝΤ1. Μαγείρεψε σχεδόν με όλες τις παρουσιάστριες της εκπομπής, όπως η Πόπη Χατζηδημητρίου, η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη. Το 2003, παρουσίασε στο Mega, την εκπομπή με τίτλο «Τα Μυστικά Της Βέφας» και το 2009 την εκπομπή «Στην κουζίνα με τη Βέφα» στο κανάλι Alter.

Πηγή: ethnos.gr