Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:52 | 25/09/2015

Ο λόγος για τη Μυρτώ και την Ασπασία Μπόγρη που μετά τις τραγωδίες που βίωσαν η καθεμία χωριστά δίνει τη δική της μάχη για την ζωή.

Για την 18χρονη Μυρτώ το μαρτύριο ξεκίνησε το καλοκαίρι 2012, όταν μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από Πακιστανό στην Πάρο έδωσε τον δικό της αγώνα γαι να κρατηθεί στη ζωή. Η κατάστασή της ιδιαίτερα σοβαρή, την οδήγησε σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη όπου παρέμεινε για επτά μήνες. Στη συνέχεια η Μυρτώ επιστρέφει στην Ελλάδα και από τότε νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα.

Μιλώντας στην Espresso η διευθύντρια του κέντρου κ. Σαραμούρτση περιγράφει την κατάσταση της Μυρτούς: «Η Μυρτώ αντιλαμβάνεται τα πάντα. Δίνουμε πλέον μεγάλη έμφαση στην επίτευξη της λεκτικής επικοινωνίας, δηλαδή όλα αυτά που συνειδητοποιεί να μπορεί και να τα πει. Δεν υπάρχει στιγμή μέσα στην ημέρα που να μην επικοινωνεί. Δεν φαίνεται να πονάει και μπορεί να κάνει κίνηση ενεργητική με εντολή στο αριστερό της χέρι». Όπως τονίζει μάλιστα, η Μυρτώ μπορεί να σταθεί όρθια με τη βοήθεια των γονιών της.

Ενθαρρυντικά μηνύματα και για την Ασπασία Μπόγρη

Η ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη μοιάζει απίστευτη. Η νεαρή δέχεται δολοφονική επίθεση από τον πατέρα της ο οποίος την πυροβόλησε εξ' επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Θολωμένος από τα οικονομικά προβλήματα και το γεγονός ότι τον εγκατέλειψε η σύζυγός του, ο πατέρας της Ασπασίας θέλει να εκδικηθεί και οπλίζει το χέρι του κατά του ίδιου του του παιδιού.

Η κοπέλα μεταφέρεται στο ΚΑΤ και από εκεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα.

«Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου είναι σε εγρήγορση καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας και επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι. Δεν μπερδεύεται και έχει μνήμη. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες θυμήθηκε έναν συμμαθητής της που έχει γενέθλια. Προσπαθεί και η Ασπασία να βγάλει φωνούλες, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεί όρθια», λέει στην Espresso η διευθύντρια του κέντρου.

 

http://www.iefimerida.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis