Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:39 | 09/01/2015

 

Ιδιοκτήτες γραφείου ταξιδίων και οδηγός τουριστικός λεωφoρείου, αποτελούσαν μέλη κυκλώματος μαστροπών που βίαζε και κρατούσε φυλακισμένες αλλοδαπές γυναίκες σε διαμέρισμα-«κελί» στον Αγιο Παντελεήμονα.

25χρονη ξέφυγε μετά από ένα μήνα βιασμών

Το τελευταίο θύμα τους, μία 25χρονη Μολδαβή με το όνομα Μαρία, κατάφερε να δραπετεύσει την περασμένη Τρίτη από τη «φυλακή» της, αρπάζοντας τα κλειδιά των βασανιστών της και μετά από ένα μήνα καθημερινών βιασμών, να απευθυνθεί στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι οι δράστες είχαν υποσχεθεί ότι θα της έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα ως καθαρίστρια με υψηλή αμοιβή. Μέσω ταξιδιωτικού γραφείου στο Κισινάου της Μολδαβίας την έφεραν στην Ελλάδα, με την συνοδεία του οδηγού του λεωφορείου που ήταν και μέλος του κυκλώματος.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2014, όταν έφθασε στη χώρα μας, της άρπαξαν το διαβατήριο. Αρχικά την πήγαν σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια σε σπίτι στην οδό Κροκίδα στον Αγιο Παντελεήμονα. Εκεί ήταν ο τόπος βασανισμού της. Οι δράστες της… ανακοίνωσαν ότι θα εκδίδεται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής, που εκείνοι θα κανόνιζαν και θα έπαιρναν τα χρήματα. Η όμορφη κοπέλα αντιστάθηκε σθεναρά στις προθέσεις τους. Ο 50χρονος Ρουμάνος μαστροπός, με αλλεπάλληλους καθημερινούς βιασμούς και άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας προσπάθησε για να κάμψει την αντίστασή της. Στο ίδιο σπίτι-τρώγλη είχαν φυλακίσει τουλάχιστον ακόμα εννιά γυναίκες, τις οποίες εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού για λογαριασμό τους.

Ασύλληπτοι παραμένουν η ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα το Κισινάου και ένας οδηγός λεωφορείου, ο οποίος «λάδωνε» τους αστυνομικούς στα σημεία διαβατηριακού ελέγχου. Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών, ενώ η 24χρονη Μαρία φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό την παρακολούθηση ψυχολόγων.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/biazan-kai-eksedidan-gunaikes-se-diamerisma---keli

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis