Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 26/12/2018

Βίντεο απο την παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 14 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ειδικότερα, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας "Pueblo" πέταξαν μπογιές και τρικάκια στο κτίριο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

«Στη πόλη της Θεσσαλονίκης, αρχηγός της παρακρατικής συμμορίας «εκκλησία Α.Ε.» είναι ο υμνητής της χούντας Άνθιμος. Ο συγκεκριμένος φασίστας ως επικεφαλής της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης εκτός του ότι συγκάλυψε υπόθεση παιδεραστίας στο Παπάφειο Ίδρυμα , είναι υπεύθυνος για την εκκένωση και το γκρέμισμα της κατάληψης Ορφανοτροφείο, μιας δομής που στέγαζε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και για την πίεση που ασκήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να εκκενωθεί ο ΕΚΧ Σχολείο. Και οι δύο αυτές καταλήψεις βρίσκονται/αν σε οικόπεδα που ανήκουν στην παραπάνω «επιχείρηση».

Για όλους αυτούς τους λόγους, καθώς και λόγω της παρουσίας Τσίπρα στην πόλη μας με σκοπό να μας πλασάρει «αντιεθνικισμούς με πετραχήλια» και επίπλαστη ανάπτυξη, αποφασίσαμε να επιτεθούμε με μπογιές και τρικάκια στο κτίριο που εδρεύει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί. Η ενέργειά μας αυτή είναι και μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης σε όσες καταλήψεις εκκενώθηκαν (Ορφανοτροφείο), κάηκαν (Libertatia) και απειλούνται (ΕΚΧ Σχολείο)», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση- ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis