Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 27/03/2020
Τα ξημερώματα στον Εβρο, η νύχτα έγινε μέρα από τη φωτιά στις σκηνές των μεταναστών στον καταυλισμό που είχε στηθεί στην τουρκική πλευρά.
Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα με τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα.
 
Αν και αρχικά δεν είχε διευκρινιστεί πως ξεκίνησε η φωτιά, πληροφορίες αναφέρουν πως οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα κινήσεων των τουρκικών Αρχών, καθώς είχε τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης του καταυλισμού των μεταναστών.
 
Βίντεο από τη φωτιά στις σκηνές μεταναστών στον Εβρο
 

Εκκένωση του καταυλισμού των μεταναστών
 
Μετά τη φωτιά στον καταυλισμό, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.
Μάλιστα οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία, με πιθανό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ή κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές Αρχές.
 
Παναγιωτόπουλος: Ο καταυλισμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα διαλύεται
 
Για την κατάσταση για ελληνοτουρκικά σύνορα μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οπως επεσήμανε «ο προσφυγικός καταυλισμός στα σύνορα διαλύεται» και εξήγησε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.
 
Παραμένουν σε ισχύ ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής
 
Πηγές του ΓΕΕΘΑ, πάντως, ανέφεραν πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής και τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δεν χαλαρώνουν καθόλου, ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και στον υπόλοιπο Έβρο.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis