Βίντεο: 'Βουτιά' Καναντέρ για να σώσει σπίτια

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Βίντεο: 'Βουτιά' Καναντέρ για να σώσει σπίτια

Εικοσιένα καρέ του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ Γιάννη Σπυρούνη με την απίστευτη "βουτιά" των πιλότων του Canadair στα Ροδινά για να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο την ώρα που απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού παρουσιάζει το ilialive.gr.

AdTech Ad

Ο φωτορεπόρτερ και της "Πρωινής" αποτυπώνει το αεροπλάνο να "βουτά" πίσω από το λόφο, ενώ σηκώνεται την τελευταία στιγμή πάνω από το σπίτι σταματώντας τις φλόγες με τη ρίψη νερού που τόσο εύστοχα κάνει...

Δείτε το videο:

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην πυρκαγιά στην Ηλεία επιχειρούν συνολικά 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η συνολική εικόνα

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

1. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 20/08/2017 και Ω/ 13:55 στην περιοχή Ροδινά Ηλείας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα Ε/Π Chinook.

2. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 17 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

3. Στο νησί της Ζακύνθου:

Α: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 20/08/2017 και Ω/ 21:00 στην περιοχή Νεραντζούλες, όπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Β: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 20/08/2017 και Ω/ 21:05 στην περιοχή Σκοπός, όπου επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οι παραπάνω πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο, όπως και οι υπόλοιπες πυρκαγιές της Ζακύνθου, στις οποίες παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση αυτών.

4. Στο νησί της Κεφαλληνίας: Στο σύνολο των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από τις 17/8/2017 έως και τις 20/8/2017 παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση αυτών. Όλες οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο.

5. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 16:16 σε δασική έκταση, στον Κάλαμο Αττικής παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για την πλήρη κατάσβεσή της.

6. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου 2017 και ώρα 12:10 σε αγροτοδασική έκταση, στη περιοχή Κρυόνερο Ηλείας είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Advertisement

Υπό μερικό έλεγχο:

1. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 19/8/2017 και Ω/12:30 στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα.

2. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, στις 19/8/2017 και Ω/18:40 στην περιοχή Κοκκίνι Κέρκυρας, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.

3. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 20/8/2017 και Ω/13:11 στην περιοχή Λεγρενά του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής, είναι περιμετρικά οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα και δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

news247.gr