Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 04/05/2016

Όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης αντάλλαξαν δύο νεαροί πρόσφυγες από τη Συρία, 0 27χρονος Σαχέρ και η 20χρονη συμπατριώτισσά του, μέσα σε μια σκηνή στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου βρίσκονται εδώ και περίπου ενάμιση μήνα.

Το ζευγάρι των Σύρων προσφύγων αποφάσισε να παντρευτεί μέσα σε μια σκηνή, περιτριγυρισμένο από τους άλλους κατοίκους του καταυλισμού αλλά και εθελοντές, ώστε να «σφραγίσει» την αγάπη του με αυτόν τον συμβολικό τρόπο και να συνεχίσει ενωμένο το ταξίδι του με προορισμό μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις βόμβες και τον πόλεμο που μαστίζει τη χώρα τους.



Ο Σάχερ, ο οποίος κατάγεται από το Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας, δεν φανταζόταν σε καμία περίπτωση όταν ξεκινούσε το μακρύ ταξίδι του με προορισμό τη Γερμανία ότι, λίγο καιρό αργότερα, θα ένωνε για πάντα τη ζωή του με την αγαπημένη του σε μια ...σκηνή, στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης.

Εχθές το βράδυ, ο 27χρονος ντύθηκε γαμπρός και αντάλλαξε όρκους αγάπης με την όμορφη Ρουχάγια, η οποία έλαμπε ντυμμένη στα λευκά, όπως ορίζει η παράδοση. Στην τελετή ήταν παρόντες φίλοι του ζευγαριού αλλά και εθελοντές, που φρόντισαν τόσο για την αμφίεση της νύφης όσο και για τη γαμήλια τούρτα.

«Είμαστε περίπου ενάμιση μήνα στην Ειδομένη και αποφασίσαμε να μην περιμένουμε άλλο και να σφραγίσουμε με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αγάπη μας», εξήγησε, μιλώντας τηλεφωνικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός Σύρος. 



«Μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε ώσπου να πετύχουμε τον στόχο μας, να φτάσουμε στην Ευρώπη και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα ζωή, μακριά από τις βόμβες. Μια ζωή που θα μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε», είπε.



Ο ρομαντικός γάμος των δυο Σύρων, μια «πολύχρωμη πινελιά» στον γκρίζο καμβά της Ειδομένης, εκτός από νυφικό, ανθοδέσμη και γαμήλια τούρτα, είχε και ροδοπέταλα, που σχημάτιζαν μια μεγάλη καρδιά πάνω στο στρώμα της σκηνής τους. Αλλά και πολύ φως, αφού γι' αυτό φρόντισε η Αμερικανίδα εθελόντρια Άλισον Τόμπσον, τα ηλιακά φωτιστικά της οποίας είναι τα μόνα που φωτίζουν, μαζί με τ' αστέρια, τις σκοτεινές νύχτες των προσφύγων.

 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis