Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 23/05/2016

Μια εκστρατεία στη μνήμη των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ευρώπη, μέσω του Αιγαίου, που έγινε υγρός τάφος για εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, διοργάνωσε το "Support to Life".

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσης του κοινού η οργάνωσης "Support to Life" δημιούργησε ένα βίντεο για να περιγράψει το δράμα των προσφύγων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εμπιστευθούν τους διακινητές, που υποσχέθηκαν να τους μεταφέρουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

"Έβλεπα τη θάλασσα και ονειρευόμουν . Τώρα τη μισώ", αναφέρει ένας εκ των ομιλητών στο βίντεο για να συμπληρώσει πως "θα προτιμούσα να μείνω στη Συρία και να πεθάνω από τις βόμβες, παρά να βρεθώ αντιμέτωπος με τόσους θανάτους."

Ενώ, μια μητέρα θρηνεί για τον χαμό του παιδιού της λέγοντας πως "Το ότι δεν είχα αρκετό χρόνο μαζί του με λυπεί. Δεν μπορώ να τον βγάλω από το μυαλό μου."

Από την έναρξη του συριακού εμφυλίου το 2011, τουλάχιστον 4,6 εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε ευρωπαϊκό έδαφος. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

"Όσοι περισσότεροι άνθρωποι απαντήσουν στην εκστρατεία μας, τόσο μικρότερη θα είναι η 'ανάπτυξη' του υγρού νεκροταφείου", αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis