Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 01/02/2016

Η μόδα των drones έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις, ιδιαίτερα στις δυτικές κοινωνίες, στις οποίες οι άνθρωποι το θεωρούν ένα νέο είδος διασκέδασης, καταγράφοντας από ψηλά τις δραστηριότητες των υπολοίπων πολιτών. Η ολλανδική αστυνομία, ωστόσο, βρήκε έναν πρωτοποριακό, όσο και εντυπωσιακό τρόπο να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή κατάσταση. Πώς; Χρησιμοποιώντας... αετούς!

Η αστυνομία της Ολλανδίας διαμόρφωσε ειδικούς χώρους, στους οποίους εκπαιδεύει αετούς να εντοπίζουν, να κυνηγούν και να εξουδετερώνουν τα drones. Πρόκειται για μία λύση, αν μη τι άλλο, με ελάχιστο κόστος, αλλά και άκρως αποτελεσματική, αν κρίνουμε από τον τρόπο που επεμβαίνει το μεγάλο πουλί πάνω στο drone.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και πλέον οι Ολλανδοί δηλώνουν έτοιμοι να το θέσουν σε εφαρμογή. Ο αρχικός σκοπός τους ήταν να χρησιμοποιούν αετούς για περιπτώσεις στις οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να επεμβαίνουν με άλλους... συμβατικούς τρόπους. Όπως φαίνεται όμως, το σχέδιο θα εφαρμοστεί σε περισσότερα περιστατικά, καθώς είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

 

 

 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis