Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 12/05/2018

Επτά άτομα, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παρατύπως αλλοδαπούς από τη χώρα μας στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, στο Κατάκολο και στην Αθήνα, σε συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Λιμεναρχείου Κατάκολου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι ανωτέρω φαίνεται να συμμετέχουν ενεργά στο πλαίσιο κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και αλλοδαπών. Από τις ανωτέρω πληροφορίες καθώς και από τις δια ζώσης παρακολουθήσεις με εποχούμενα και πεζά κλιμάκια στελεχών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. του Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με την συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με στοιχεία που αποτελούν σύσταση συμμορίας κατ’ άρθρο 187 Π.Κ., στην οποία διευθύνοντα και ηγετικό ρόλο είχε ένας 52χρονος εκ των κατηγορουμένων με το ψευδώνυμο ¨Ζoras Baron¨ .

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 10-05-2018, περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Γέρακα ν. Ζακύνθου και ακρωτηρίου Κατακόλου Ηλείας, το μηχανοκίνητο σκάφος «IMREN 1» σημαίας Τουρκίας.
Κατόπιν ακινητοποίησής του και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του, μετέφερε εντός του χώρου της καμπίνας, τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και παιδιά. Το Θ/Γ σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κατακόλου όπου συνελήφθη ο Κυβερνήτης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis