Βίντεο: Η στιγμή που ο αστυνομικός αποτρέπει σύλληψη διαδηλωτή

ΕΣΠΡΩΞΕ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΔΡΑΣΗ»
Βίντεο: Η στιγμή που ο αστυνομικός αποτρέπει σύλληψη διαδηλωτή
Δύο αποκαλυπτικά βίντεο-ντοκουμέντα, που έρχονται στο φως της δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες συνδικαλιστικών Ενώσεων και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι άνδρας της ΕΛΑΣ, αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, απέτρεψε σύλληψη διαδηλωτή στα επεισόδια της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.
 
Στο βίντεο ο άνδρας ο οποίος φορά μπεζ μπλουζάκι, πλησιάζει τους αστυνομικούς που κρατούν διαδηλωτή και σπρώχνει έναν άνδρα της ομάδας Δράση.

Στο δεύτερο βίντεο, ο ίδιος άνδρας με πολιτικά, πλησιάζει ομάδα αστυνομικών, ακουμπά το χέρι του στον ώμο του ενός και τελικά τους «πείθει» να τον αφήσουν ελεύθερο. Στο βίντεο φαίνεται πως ο άνδρας συνοδεύεται από δύο ακόμη πρόσωπα, επίσης με πολιτικά.

Ο εν λόγω αστυνομικός κρατείται στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, όπου προσήλθε οικειοθελώς. Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την Κρατική Ασφάλεια.
 
Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, φέρεται να είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών αστυνομικών.
 
Επιβεβαιώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
 
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.
 
Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».