Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:32 | 26/06/2019

Παρουσιάστηκαν σήμερα τα (114) νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Πρόκειται για (107) μοτοσικλέτες και (6) αυτοκίνητα, που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.».

[custom:google-ads]

Τα οχήματα προορίζονται για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών του Σώματος και συγκεκριμένα:

  • οι (56) δίκυκλες μοτοσυκλέτες έχουν κατανεμηθεί σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πληρέστερη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Αττικής, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων,
  • οι υπόλοιπες (51) μοτοσυκλέτες διατίθενται για τις επιχειρησιακές ανάγκες σε θέματα συνοριακής φύλαξης και εν γένει διαχείρισης των προσφυγικών/μετανευστικών ροών σε αστυνομικές Υπηρεσίες παραμεθορίων κατά βάση περιοχών (Ροδόπη, Ξάνθη, Θεσπρωτία, Χίο, Σάμο, Λέσβο, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Καστοριά, Πέλλα, Ιωάννινα, Ορεστιάδα, Κιλκίς, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι),
  • τα (6) οχήματα 4Χ4 κατανεμήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την κάλυψη ουσιαστικών υπηρεσιακών της αναγκών και προστίθενται στις (14) δίκυκλες μοτοσυκλέτες, οι οποίες αγοράστηκαν με την ίδια διαδικασία και έχουν ήδη (από 08 Μαΐου 2019) παραληφθεί και αξιοποιούνται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, -και-
  • το λεωφορείο με το ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και δυνατότητες ειδικής διαμόρφωσης, το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα (4) συνολικά αντίστοιχα οχήματα ανιδιοτελούς δωρεάς του Ομίλου «Μυτιληναίος», θα αξιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην οποία έχει ήδη κατανεμηθεί.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος στον χαιρετισμό του επεσήμανε:

«……Όπως διαπιστώνετε, λοιπόν, η προοπτική και η στόχευσή μας είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των παλαιών υπηρεσιακών οχημάτων με νέα, σύγχρονα οχήματα, τα οποία να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Υπηρεσιών και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο προσωπικό.

Συνεπώς, η προσπάθεια μας δεν εξαντλείται στην προμήθεια των οχημάτων που βλέπουμε. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και εντατικοποιείται περαιτέρω, όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από το ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, όχι μόνον σε θέματα προμήθειας μεταφορικών μέσων αλλά γενικά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό συνολικά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος.

Σ΄ αυτή την προσπάθειά μας, δεν είμαστε μόνοι. Κι αυτό ίσως θα πρέπει να είναι το βασικό μήνυμα αυτής της συμβολικής εκδήλωσης. Πως στην προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας να διατηρήσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού, μέσω της αναβάθμισης του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού, συντάσσονται τόσο η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όσο και η κοινωνία, μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας……. »

Στη συνέχεια το λόγο είχε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η οποία τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ όχι για να κάνουμε μια φιέστα όπως κάποιοι έσπευσαν, κακόπιστα κατά τη γνώμη μου, να πουν ότι είναι η σημερινή παράδοση στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας εργαλειακού εξοπλισμού, μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα, λεωφορείο. Είναι μια συνέχεια μιας προσπάθειας η οποία αναλύθηκε τουλάχιστον από την Πολιτική και την Φυσική Ηγεσία από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι και σήμερα με συνέπεια, με μεθοδικότητα και με οργάνωση ακριβώς επειδή πιστεύουμε απολύτως στο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. […] Νομίζω […] ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι γ’ αυτό, και στην αξιοποίηση της δυνατότητας χρονομίσθωσης για τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. […] Αυτό θα μας έλυνε τα χέρια για πολύ μεγάλο βάρος και άγχος το οποίο υφιστάμεθα όλοι στο ζήτημα του να είναι άξιος και άρτιος ο εξοπλισμός και ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου που εξυπηρετεί η Ελληνική Αστυνομία με όλες της τις δράσεις. […] Εμείς δρούμε και λειτουργούμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό είναι το καθήκον μας. Ορκιστήκαμε να υπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο και νομίζω ότι είναι λίγο άδικο έως πολύ κάποιοι τη σημερινή αυτή ημέρα με το σημερινό περιεχόμενο να την αδικούν βάζοντάς την σε μικροκομματικές σκοπιμότητες ».

Τέλος, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της σημείωσε:

«Η συμβολική αυτή τελετή είναι το αποτέλεσμα δουλειάς τετραετίας. Στα χρόνια που πέρασαν, σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια, με μέθοδο και με στόχευση αξιοποιήσαμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες συνεργειών προκειμένου να ενισχύσουμε την Ελληνική Αστυνομία. Σήμερα, υλοποιούμε το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Αστυνομίας. Ξεκινά η σταδιακή παραλαβή οχημάτων και μοτοσυκλετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ανάλογοι διαγωνισμοί ώστε να αποκτηθούν περίπου 2.000 νέα οχήματα.

Θέλω να τονίσω ότι η προσπάθεια υποβίβασης της δουλειάς των αστυνομικών από κάποιους, δεν βοηθάει ούτε την Ελληνική Αστυνομία, ούτε το μεγάλο και το μείζον διακύβευμα που είναι η ασφάλεια της χώρας. Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, όσο και της ασφάλειας των αστυνομικών ως εργαζομένων είναι ισότιμα και μας αφορούν και τα δύο. Και θεωρούμε ότι αυτά δεν θα έπρεπε να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών στοχεύσεων.

Βεβαίως τα προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία είναι πολλά, διότι η δεκαετής οικονομική κρίση δεν άφησε ανέγγιχτο το Σώμα: ούτε τις υποδομές, ούτε τα μέσα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο Έλληνας αστυνομικός και η Ελληνίδα αστυνομικός. Παρόλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Το διαπιστώνουν διεθνείς οργανισμοί, όπως και ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου».

Στην εκδήλωση εκ μέρους της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας κ. Γεώργιος Βαμβακάς.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος καθώς και Προϊστάμενοι Κλάδων, Διευθυντές Διευθύνσεων και Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου.

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis