Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 20/10/2015
Βίντεο από τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης που πραγματοποίησαν ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mil-Mi-24 Hind συνεπικουρούμενα από μαχητικά Su-24 εναντίον των ισλαμιστών της συριακής Αλ Κάιντα “Jabhat Al-Nusra”, του Free Syrian Army (FSA), και της Harakat Ahrar Al-Sham δόθηκε στην δημοσιότητα.
 
Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία της Χομς στις θέσεις Al-Rastan και στην κοιλάδα Al-Houla στην βόρεια Homs, χτυπώντας στόχους στις πόλεις Al-Ghantu, Talbiseh, Al-Rastan, Dar Al-Kabeera, Al-‘Amariyah, και Tayr Ma’lat.
 
Αμέσως μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς η 3η και η 11η τεθωρακισμένες μεραρχίες πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στις πόλεις Al-Sanasil και Tayr Ma’lat, εξολοθρεύοντας μεγάλο αριθμό ισλαμιστών από την Jabhat Al-Nusra και την Harakat Ahrar Al-Sham, καταστρέφοντας και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα που διέθεταν αντιαεροπορικά πυροβόλα.
 
Σύμφωνα με τον συριακό Στρατό η 3η Τεθωρακισμένη Μεραρχία διέσπασε τις γραμμές της Jabhat Al-Nusra’s στο Tayr Ma’lat και κατέλαβε την νότια είσοδο της πόλης
 
Οι επιχειρήσεις του συριακού Στρατού έχου αυξηθεί κατακόρυφα στην βόρεια Χομς σε συντονισμό με την ρωσική Αεροπορία η οποία "σφυροκοπά" ανηλεώς τις ισλαμικές θέσεις.
 
Επρόκειτο για τις πιο ματωμένες 48 ώρες από την αρχή της συριακής σύγκρουσης.
 
Ο συριακός Στρατός επιχειρεί να ανοίξει ξανά τον αυτοκινητόδρομο και ανμένεται να ενταθούν οι μάχες, καθώς θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν οι πόλεις  Al-Rastan και Talbiseh από την Jabhat Al-Nusra και τον Free Syrian Army.
 
H εκκαθάριση της επαρχίας Χομς θα επιτρέψει την απρόσκοπτη προέλαση του συριακού Στρατού προς την Παλμύρα και από εκεί στην Ράκκα, αλλά και προς την Νότια Συρία.

http://www.defencenet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis