Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:48 | 23/06/2015

H Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Μένουμε Ευρώπη στο Σύνταγμα, το βράδυ της Δευτέρας.

Περίπου 40 αναρχικοί παρείσφρησαν στη συγκέντρωση κρατώντας σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν έφτασαν στο πλάι του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη τις έκαψαν και ξεδίπλωσαν πανό κατά της λιτότητας και των μνημονίων, ενώ ακούστηκε το σύνθημα, "ένας είναι ο δρόμος λαέ για να νικάς, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς". 

Αμέσως ξεκίνησαν οι διαπληκτισμοί και ανταλλαγές συνθημάτων μετά την προσπάθεια κάποιων να αποσπάσουν το πανό των αναρχικών. Το κλίμα δυναμιτίστηκε περαιτέρω και ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στα 40 άτομα και μερίδα των διαδηλωτών που είχαν κλείσει το Σύνταγμα για να διαδηλώσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη. 

Το επεισόδιο έληξε μετά την αποχώρηση των αναρχικών. Ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας.

Στο τέλος των πλάνων καταγράφονται οι προσαγωγές και η παρεμπόδιση των φωτορεπόρτερ από την αστυνομία να προχωρήσουν σε καταγραφή πλάνων.

Το βίντεο:

Συνολικά σημειώθηκαν 31 προσαγωγές στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους. Πριν την παρέμβαση είχε πραγματοποιηθεί πορεία αναρχικών και αριστεριστών κατά της λιτότητας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της Ε.Ε.

Οι συλληφθέντες πήραν αναβολή για την Τρίτη 30/06. Οι αρχικές 32 προσαγωγές έγιναν συλλήψεις ενώ ένας διαδηλωτής αφέθηκε ελεύθερος καθώς ήταν ελεύθερος.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις παρακάτω κατηγορίες:

-Απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών σε πολίτες

-Απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών σε αστυνομικό

-Προσβολή ξένου συμβόλου

-Απείθεια

-Νόμος περί εμπρησμού

-Παράνομη ρίψη φωτοβολίδων

Σημειώνεται ότι η ομάδα Ρουβίκωνας είναι η ίδια που είχε μπει στον προαύλιο χώρο της Βουλής και είχε σηκώσει πανό υπέρ των απεργών πείνας που ζητούσαν την αλλαγή των διατάξεων για τις φυλακές τύπου Γ'.

ADVERTISEMENT

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα:

 

Από τις αντεγκλήσεις πριν την παρέμβαση:

 

Πηγή βίντεο παρέμβασης: Perseus999

http://news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis