Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:13 | 05/10/2019

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει καρέ - καρέ τις προσπάθειες κοπής της βαριάς κλειδωνιάς μιας μηχανής. Σπίθες από το εργαλείο που χρησιμοποιούν φωτίζουν το σημείο.

Έναν επικίνδυνο κακοποιό, «επιστήμονα», στις κλοπές μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού κατάφερε να συλλάβει η Άμεση Δράση, έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη στις περιοχές του Βύρωνα και του Υμηττού, τα ξημερώματα τις Παρασκευής (4.10.2019).

Λίγο πριν την σύλληψη του, ο Αρμενικής καταγωγής κακοποιός, είχε κλέψει μαζί με συνεργό του μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού από την περιοχή του Βύρωνα και προσπαθούσαν να διαφύγουν. Το Newsit.gr φέρνει στο φως το βίντεο από την κλοπή της μοτοσυκλέτας, όπου διακρίνονται οι δυο άντρες να κόβουν με τροχό την βαριά κλειδωνιά στο δισκόφρενο της μηχανής.

Μάλιστα νωρίτερα, για να μειώσουν δραστικά το χρόνο λειτουργίας του τροχού, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περιοίκους, είχαν υπερθερμάνει την κλειδωνιά του δισκόφρενου με φλόγα από φορητή συσκευή – φλόγιστρο προπανίου.
[custom:google-ads]
Δείτε το  βίντεο:


Ο αυτόπτης μάρτυρας που «έκαψε» τη σπείρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικος της περιοχής που περνούσε πεζός εκείνη την ώρα από το σημείο, είδε τους κλέφτες και ειδοποίησε αμέσως την Άμεση Δράση. Όταν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία άκουσαν τον πολίτη να τους λέει πως είδε δυο άτομα με κράνη και σκούρα ρούχα να κλέβουν την μοτοσυκλέτα και στην συνέχεια ο ένας να επιβιβάζεται σε σκούτερ μεγάλου κυβισμού, αμέσως κατάλαβαν πως πρόκειται για συγκεκριμένη συμμορία που απασχολεί τις Αρχές τα δυο τελευταία χρόνια με δεκάδες κλοπές πανάκριβων μοτοσυκλετών και οποίοι δρουν από τις 06:00 τα χαράματα, μέχρι και τις 07:00 το πρωί αυστηρά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πληρώματα περιπολικών και μοτοσικλετιστές τις ομάδας «Ζ», πραγματοποιώντας αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα.

Κάποια στιγμή μοτοσικλετιστές τις ομάδας «Ζ» εντόπισαν δυο άτομα, ο ένας με μοτοσυκλέτα και άλλος με σκούτερ να κινούνται σε δρόμο της περιοχής του Βύρωνα με κατεύθυνση τον Υμηττό και μάλιστα ο αναβάτης του σκούτερ να σπρώχνει με το πόδι το πατητήρι τις μοτοσυκλέτας το δεύτερο αναβάτη, προκειμένου να βάλουν μπροστά με ταχύτητα στην κατηφόρα την κλεμμένη μηχανή.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους δυο υπόπτους, ο αναβάτης της κλεμμένης μοτοσυκλέτας εγκατέλειψε την μηχανή στο οδόστρωμα, ανέβηκε στο σκούτερ μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο συνεργός του και δεν έφερε αριθμό κυκλοφορίας και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να ξεφύγουν από τους Αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη από τον Βύρωνα μέχρι και την κεντρική πλατεία του Υμηττού, όπου τελικά συνελήφθη ο ένας από τους δράστες, οποίος προσπάθησε σε κάποια φάση να διαφύγει πεζός.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες προσπάθησαν δυο φορές με την μηχανή τους να εμβολίσουν τις μοτοσυκλέτες των Αστυνομικών, ενώ σε μια στροφή του δρόμου και λόγο της μεγάλης ταχύτητας που είχαν αναπτύξει οι μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης ώστε να προσεγγίσουν τους κακοποιούς, η μοτοσυκλέτα του ενός αστυνομικού ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο «Ζητάς» να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Παρά την ανατροπή της μοτοσυκλέτας του, ο συγκεκριμένος αστυνομικός συνέχισε να καταδιώκει πεζός (!) τους δράστες, καθώς είδε πως ο συνεπιβάτης στο σκούτερ, είχε προσπαθήσει να διαφύγει με τα πόδια.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ένας σάκος, οποίος περιείχε τον τροχό που είχε χρησιμοποιηθεί για την κλοπή τις μοτοσυκλέτας, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία. Την προανάκριση για να εξακριβωθεί το εύρος της δραστηριότητας των δυο κακοποιών, έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

 

Πηγή: newsit.gr

 

Δείτε στο Policenet.gr: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη από την ομάδα "Ζ" της Άμεσης Δράσης Αττικής - Πάλη σώμα με σώμα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis