Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 11/02/2021

Εικόνες λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη έκρηξη σε ΑΤΜ στα γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Κηφισό. Οι δράστες πήδηξαν μάντρα και λίγα λεπτά μετά ακούστηκε η έκρηξη. Ανταλλαγή πυροβολισμών και καταδίωξη από το Περιστέρι έως το Αιγάλεω.

Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα έξι ληστές εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Κηφισού, στο Περιστέρι για να «σηκώσουν» ΑΤΜ. Όμως η κατάληξη δεν ήταν αυτή που φαντάζονταν.

Το newsit.gr φέρνει στο φως ένα βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη που προκάλεσαν οι ληστές στα ΑΤΜ που βρίσκονταν στην είσοδο των γραφείων στο Περιστέρι. Το βίντεο καταγράφει τις στιγμές λίγο μετά την έκρηξη και αφού στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικοί για να ξεκινήσουν την έρευνα.

Δείτε το βίντεο 

 

Οι δράστες είχαν έναν στόχο: να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Χωρίς να τους καταλάβει κανείς, κατάφεραν να φτάσουν έως την είσοδο των γραφείων της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Κηφισό. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τους είδαν να πηδούν τη μάντρα και λίγο μετά να ακούγεται η ισχυρή έκρηξη στην είσοδο, όπου βρίσκονταν τα ΑΤΜ. 

Από την έκρηξη, άρχισε να χτυπά ο συναγερμός και αυτή ήταν η μοιραία στιγμή για όσα ακολούθησαν.

Είχαν περάσει σχεδόν 5 λεπτά από την έκρηξη όταν έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί.

Ήταν την ώρα που οι ληστές «σήκωναν» τις κασετίνες με τα χρήματα από το ΑΤΜ, όταν έφτασαν στο σημείο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο συναγερμός που είχε ηχήσει ήταν που τους… έστειλε εκεί και σχεδόν έπιασαν τους ληστές επ’ αυτοφώρω!

Οι δράστες της ληστείας, όταν είδαν τους αστυνομικούς, δεν δίστασαν να σηκώσουν όπλο και να ανοίξουν πυρ. Από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο σημείο έχουν βρεθεί κάλυκες από μακρύκαννο όπλο, πιθανώς καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί “απάντησαν” άμεσα. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 

Οι έξι ληστές κατάφεραν να μπουν σε ένα ασημί αυτοκίνητο για να διαφύγουν, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν και να ξεκινά καταδίωξη στους δρόμους των δυτικών προαστίων. 

Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν και να εξαφανιστούν στο Αιγάλεω. 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Πηγή: newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis