Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ληστεία … αμύθητης αξίας στο μουσείο της Δρέσδης

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ληστεία … αμύθητης αξίας στο μουσείο της Δρέσδης

Βίντεο - νοκουμέντο από τη ληστεία στο μουσείο της Δρέσδης φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγράψει τους ληστές τη στιγμή που σπάνε τις προθήκες και αφαιρούν από αυτές αμύθητης αξίας κοσμήματα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, πρόκειται για ληστεία με τη μεγαλύτερη λεία όλων των εποχών, καθώς η αξία των κοσμημάτων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ!

Όπως αναφέρει η Bild, μια ομάδα ανδρών έκλεψε αμύθητους θησαυρούς το πρωί της Δευτέρας από τον «Πράσινο Θόλο», στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη έκθεση θησαυρών στην Ευρώπη, οι οποίο χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πήραν κοσμήματα αντίκες και διέφυγαν με λιμουζίνα, ενώ κατάφεραν να μπουν στο μουσεία, κόβοντας την ηλεκτροδότηση.

Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις τονίζουν ότι οι ληστές κατάφεραν να μπουν από ένα στενό παράθυρο.

Η συλλογή ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από τον Αύγουστο τον Δυνατό, Εκλέκτορα της Σαξονίας και μετέπειτα Βασιλιά της Πολωνίας.

Ένας από τους γνωστότερους θησαυρούς της --το 41 καρατίων «Πράσινο Διαμάντι» της Δρέσδης-- δεν βρισκόταν εκεί όταν έγινε η διάρρηξη επειδή ήταν δανεισμένο στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στα άλλα εκθέματα στη Δρέσδη περιλαμβάνεται ένα μεγέθους τραπεζιού γλυπτό ινδικής βασιλικής αυλής του 18ου αιώνα φτιαγμένο από χρυσό, ασήμι, σμάλτο, πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια.

Ένα άλλο είναι ένα χρυσό σερβίτσιο του καφέ φιλοτεχνημένο το 1701 από τον κοσμηματοποιό της αυλής Μέλχιορ Ντινγκλίνγκερ, διακοσμημένο με νωχελικά χερουβείμ.

Οι θησαυροί του Πράσινου Θόλου επιβίωσαν των συμμαχικών βομβαρδισμών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και μεταφέρθηκαν ως λεία πολέμου στη Σοβιετική Ένωση. Το 1958 επιστράφηκαν στη Δρέσδη, την ιστορική πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας.

Η κλοπή είναι ένα πλήγμα για ολόκληρο το κρατίδιο, δήλωσε ο Μίχαελ Κρέτσμερ, επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της Σαξονίας.

«Τα έργα στον Πράσινο Θόλο και το Παλάτι δημιουργήθηκαν από τον λαό της Σαξονίας με σκληρή δουλειά πολλών αιώνων», δήλωσε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newpost.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταδικάστηκε πρώην αστυνομικός για υπεξαίρεση 540.000 ευρώ