Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 17/02/2016

Ύποπτο βίντεο που φαίνεται ότι συνδέει τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι με την πυρηνική βιομηχανία του Βελγίου έχουν ανακαλύψει οι βελγικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας.

Το βίντεο, που ανακαλύφθηκε κατά τις εφόδους που διενήργησε η βελγική Αστυνομία μετά το μακελειό στο Παρίσι, περιέχει περίπου 10 ώρες εξωτερικής παρακολούθησης του σπιτιού ενός προσώπου που εργάζεται στον «πυρηνικό κόσμο» του Βελγίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κεντρικής εισαγγελίας

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι έως τώρα δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να δείχνουν ότι οι κάτοχοι του βίντεο σχεδίαζαν κάποια τρομοκρατική επίθεση, όμως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press και της τοπικής εφημερίδας De Standaard, το παρακολουθούμενο πρόσωπο κατέχει υψηλόβαθμη θέση στο κέντρο διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων του Μολ, στην περιοχή της Φλάνδρας. Επισήμως, οι Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα ή την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Η κάμερα παρακολούθησης είχε τοποθετηθεί έξω από την οικία του προσώπου-στόχου. Η κινηματογράφηση φαίνεται ότι γινόταν από ένα κοντινό άλσος.

Η εισαγγελία αρνήθηκε να αποκαλύψει σε ποια έφοδο βρέθηκε το βίντεο, ή εάν συνδέεται με κάποιον από τους 11 υπόπτους που έχουν συλληφθεί σε σχέση με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σημειώνεται πως μετά τις επιθέσεις του Παρισιού η υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας του Βελγίου, η FANC, διέταξε αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις μονάδες πυρηνικής ενέργειας της χώρας και σε βιομηχανικές μονάδες που χρησιμοποιούν ραδιενεργά υλικά.

 

http://www.skai.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis