Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 13/09/2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στο διάσημο Ναυάγιο της Ζακύνθου, μετά την κατολίσθηση που έγινε το πρωί. 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από την κατολίσθηση που έγινε μετά τις 11 το πρωί τραυματίστηκαν τρία άτομα. 

Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων των τουριστών που είχαν μεταφερθεί με βάρκες στην παραλία διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενους. Ολοι όσοι αναγράφονται στις λίστες έχουν μεταφερθεί από την παραλία του Ναυαγίου σε άλλα ασφαλέστερα μέρη. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία γίνεται μόνο δια θαλάσσης. 

Αυτό που φαίνεται ότι έσωσε όσους απολάμβαναν εκείνη τη στιγμή το μπάνιο τους στη διάσημη παραλία ήταν το γεγονός ότι η κατολίσθηση έγινε σταδιακά, σε τρεις φάσεις. Στην αρχή έπεσαν κάποιες πέτρες, ακούστηκε θόρυβος, ακολούθησε μια δεύτερη μικρή κατολίσθηση μικρών πετρών και στη συνέχεια, σε τρίτη φάση, έγινε η μεγάλη κατολίσθηση. Ετσι, όσοι βρίσκονταν στην παραλία μπόρεσαν, ευτυχώς, να απομακρυνθούν εγκαίρως από το σημείο και να γλιτώσουν τα χειρότερα. 

[custom:google-ads]

Οι τρεις τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ελαφρά τραυματισμένοι και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο εντός της ημέρας. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους θα συνεχιστούν. Στο σημείο σπεύδουν κλιμάκια της ΕΜΑΚ αλλά και εκσκαπτικά μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνουν τους βράχους και να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος τυχόν εγκλωβισμένος. 

Πανικός την ώρα της κατολίσθησης

Οπως μαρτυρά και το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram από τουρίστρια αυτόπτη μάρτυρα, στην παραλία κατά τη διάρκεια της κατολίσθησης επικράτησε πανικός. Άνθρωποι έτρεχαν έντρομοι να σωθούν φωνάζοντας.

 

 iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis