Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:24 | 21/10/2017

Η δικηγόρος του 32χρονου ανέφερε σε δημοσιογράφους σε δηλώσεις της ότι πρόκειται για αστυνόμο ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις.

Σύμφωνα με την συνήγορο του ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού". (ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης).

Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε.

[custom:google-ads]

Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους (να σκοτώνουν και να βιάζουν άμαχο πληθυσμό) θέλησε να το "σκάσει" επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε.

Στη συνέχεια μαζί με τη γυναίκα του πηγαίνουν στη Λέρο κι από τότε ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός μετανάστης".

Σε ερώτησή σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του η κ. Τσιουλπά μας είπε πως "σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση".

Μέσα από δύο βίντεο που βρίσκονται στο youtube θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται με το ISIS

Δύο βίντεο στα οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί ο 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη χθες από τις Αρχές στην Αλεξανδρούπολη έρχονται στο φως της δημοσιότητας και περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει είναι μαχητής με τον ελεύθερο συριακό στρατό και στα βίντεο είναι τραυματισμένος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Τα βίντεο βρίσκονται στο youtube, όπως ο ίδιος ο 32χρονος ενημέρωσε την συνήγορό του, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα.

Τα βίντεο, που θα χρησιμοποιήσει ο 32χρονος για να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται με το ISIS, αναμένεται να κατατεθούν την Δευτέρα στον ανακριτή.

Διαβάστε πειρσσότερα στο dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis